Robotica op het Wellantcollege

Klaaswaal - Bij de lessen Robotica wil men op het Wellant College in Klaaswaal de leerlingen kennis laten maken met de technologische ontwikkelingen uit het dagelijkse leven. Dit kan variëren van een filmpje over Domotica, waarmee een huis slimmer wordt gemaakt.

Dus allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving. Tot het besturen van een robotarm zoals die in een fabriek gebruikt wordt. Verder maken de leerlingen kennis met het programmeren van een microcomputer en gaan we aan de slag met 3D ontwerpen. Als dit lukt kan het daarna met een 3D printer echt gemaakt worden.

Alle leerlingen die hier interesse in hebben kunnen het kiezen als een keuzevak. In 2020 komt er een lasersnijder waarmee de leerlingen dus weer met een toepassing kennis kunnen maken en nog veel meer mooie dingen kunnen ontwerpen en maken. De techniek waar ze hier op school mee kennis maken zorgt er voor dat ze met Computational Thinking –CT  ( is het praktisch en creatief inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen) in aanraking komen wat bij de meeste vervolgopleidingen weer een goede basis is.

                                                            

Meer berichten