Appie kan nu op cursus.
(Foto: Familie Schuurmans.)
Appie kan nu op cursus. (Foto: Familie Schuurmans.)

Appie kan op cursus!

's-Gravendeel - Appie kan op cursus! Appie, de Welsch Springer Spaniël van de familie Schuurmans/v. d. Vlist kan door een crowfundactie op cursus. Het geld dat daarvoor nodig is , is inmiddels bij elkaar, aldus de familie. Appie kan nu beginnen met de opleiding die tussen de 12-16 maanden gaat duren. Die opleiding van Appie kan voor zijn baas van levensbelang zijn.
Dat heeft alles te maken met de ziekte van Luuk Schuurmans en het bijzondere reukvermogen én karakter van Appie.

Maar om bij het begin te beginnen, de ziekte van zijn baas is dusdanig ernstig dat het echt noodzakelijk is dat de trouwe viervoeter straks op cursus gaat. Luuk Schuurmans werd namelijk in 2017 gediagnostiseerd met Tertiaire Bijnier Schors Insuffiëntie. Luuk heeft diverse ziektebeelden, die allemaal door elkaar lopen. Het is daarom voor zijn lichaam onmogelijk om cortison levels goed te houden. Helaas is een tekort aan cortison niet te meten.

Nu kan Appie dus op cursus, waar hij kan leren om een tekort aan cortison te ruiken. Het artikel voor de crowfundcactie, afgelopen najaar in Het Kompas, leverde veel reacties op. Er is volgens de familie Schuurmans veel gedoneerd via geef.nl. 

(tekst: Arie Pieters)

Meer berichten