Menno stijlvol in actie.
Menno stijlvol in actie. (Foto: pr club)

Keeper Menno Bergsen tekent contract in Slowakije

Oud-Beijerland - Doelman Menno Bergsen (20 jaar) uit Oud-Beijerland tekent een profcontract bij de Slowaakse voetbalclub As Trencin. Deze club komt uit in de Fortuna Liga, het hoogste voetbalpodium in Slowakije. De Nederlandse clubeigenaar Tscheu La Ling timmert hier sinds 2007 aan de weg. Hij heeft de visie om de “Hollandse voetbalschool” door de gehele club te laten stromen. Er wordt dominant en aanvallend voetbal gespeeld, volgens het 4-3-3 systeem. De club blijkt uiterst succesvol in het scouten van spelers die in dit systeem passen. 

Menno tekent een full-profcontract van 1,5 jaar (+1 jaar cluboptie) en sluit direct aan bij de A-selectie. Hij heeft de sportieve ambitie om de positie van eerste keeper op te eisen. Bij de club zijn nog 6 Nederlandse voetballers aanwezig.

Menno heeft zijn voetbalopleiding (6 jaar) gevolgd bij de jeugd van Sparta-Rotterdam, waarna hij bij Fc Dordrecht (2 jaar) zijn debuut maakte in de spraakmakende play-off wedstrijd Sc Cambuur - Fc Dordrecht. Hier kwam zijn jongensdroom tot leven...! Daaruit volgde zijn eerste officiële betaald voetbalcontract bij FC Eindhoven waar hij zelf zegt “een volwassen doelman” te zijn geworden. De interesse vanuit As Trencin is hier gewekt.

 

Meer berichten