Inspiratiebijeenkomst Ontdek Circulair Ondernemen

Strijen - Op vrijdag 31 januari van 16.00 tot 18.00 uur is er een short-symposium Ontdek Circulair Ondernemen voor Hoeksche Waardse ondernemers en andere geïnteresseerden. In restaurant De Batterij pitchen 6 ondernemers uit de regio hun ervaring op dit gebied. Het doel is met elkaar ontdekken, leren en veranderen. Circulair ondernemen is een uitdaging en leuk om mee aan de slag te gaan.

Van duurzame tassen en Hoeksche Waards hout tot reststromen van landbouw

Eén van de pitchende ondernemers is Marleen Gulden, die onder de naam iamoo duurzame tassen produceert. Haar bedrijf draait om lokaal en sociaal ondernemen en werken vanuit haar passie. Net als Martijn Trouwborst, die met de Hoeksche Hout keten gekapt hout uit de Hoeksche Waard op een slimme, duurzame en creatieve manier een nieuwe functie geeft. De andere pitches zijn van RoosRos over de wens en het pad om circulair koploper te worden. Proeftuinen De Hoeksche Waard Rond over reststromen uit de landbouw gebruiken om de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren. Het toekomstig Ambachtscentrum Samen Circulair, een samenwerking tussen milieustraat, kringloopwinkels, sociale initiatieven en ondernemers, over recycle en upcycle. En MFA De Boezem & Co over wat er te leren, ontdekken en veranderen is bij circulair ontwikkelen en bouwen. Het symposium wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig geworden naar deze bijeenkomst? Meld je dan aan via monique.vanlent@gemeentehw.nl van gemeente Hoeksche Waard. Het short-symposium is van 16.00 tot 18.00 uur (inloop 15.45 uur) in restaurant De Batterij, Sassedijk 6A in Strijensas. Voorafgaand aan het short-symposium is om 15.00 uur de opening van de Shoreliner in het restaurant. De prijswinnende plasticvanger komt in het Hollandsch Diep! Direct daarna is er een korte wandeling naar de vuurtoren waar de Shoreliner in het water ligt. Iedereen is hierbij van harte welkom. Daarna begint het short-symposium. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden