(foto: pr museum "Het Land van Strijen")
(foto: pr museum "Het Land van Strijen")

Expositie 'Dorp in het water' en 'Kant in de kelder'

STRIJEN - Evenals vorige jaren besteedt de Oudheidkundige Vereniging "Het land van Strijen" ook dit jaar weer aandacht aan de watersnoodramp van 1 februari 1953. Op vrijdag 31 januari is het museum aan de Kerkstraat 47 weer open voor publiek met heel veel foto's over de watersnoodramp. Ieder jaar opnieuw is er een toenemende belangstelling voor deze expositie, daarom blijft het niet bij één week maar is deze bijzondere foto collectie te zien tot 23 februari tijdens openingstijden.

Voor groepen van meer dan 10 personen is op aanvraag ook gelegenheid om buiten de openingstijden deze expositie te bezoeken. Voor schoolklassen is er een deskundige gids aanwezig om de kinderen te vertellen over het ontstaan en de gevolgen van deze ramp.

Vanzelfsprekend is dan ook de stijlkamer en keuken geopend en zal op de zaterdag 8 februari in de historische smederij een demonstratie smeden gegeven worden.             

De tweede expositie van 2020 is een uitgestelde tentoonstelling die door omstandigheden niet door kon gaan in 2019. Daarom zal er nu door het gehele museum kant te zien zijn onder de naam: "KANT IN DE KELDER". Het museum van "Het Land van Strijen" bezit een aantal bijzondere objecten gemaakt van kloskant.

Combineer dit met een ervaren kantklosster die als vrijwilligster regelmatig in het museum rondloopt en  het is niet moeilijk de kelder ruimte van het woonhuis te vullen met kant. Veel verschillende kantsoorten komen aan bod waaronder Binche, Valencienne  en Mechelse kant.  De eigentijdse soorten zijn niet vergeten en samen geven ze een indruk van een bijzonder ambacht.

Uiteraard zijn ook de keuvels niet vergeten, de mutsen van de dracht uit onder andere de Hoeksche Waard zijn nog te zien, ook al zijn ze gemiddeld zo'n 100 jaar oud.

Het museum is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Entree € 2.00.  Leden en kinderen onder de 17 jaar gratis. (zondag gesloten)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden