Euphonia in een scenische uitvoering van La Sonnambula.
Euphonia in een scenische uitvoering van La Sonnambula. (Foto: PR Euphonia)

Operakoor Euphonia in De Open Hof

Oud-Beijerland - Op zaterdag 14 maart wordt De Open Hof in Oud-Beijerland weer omgebouwd tot theater/concertzaal. Het Hoekschewaards Operakoor Euphonia heeft weer wat te vieren. Jurate Haasdijk viert dit jaar namelijk haar 25 jarig jubileum als dirigent.

Deze mijlpaal vormt natuurlijk een mooie aanleiding om terug te blikken en muzikale successen uit het verleden opnieuw uit te voeren. Rechtstreeks verbonden met die successen zijn solisten als de sopraan Mirjam Lo Tam Loi, tenor en regisseur Edwin van Gelder en bariton Hans Ritman.

Trouwe bezoekers van de uitvoeringen van Euphonia zullen zich de rol herinneren die Ritman vertolkte in de opera L’Elisir d’Amor van Donizetti. Hij was daarin de legerkapitein Belcore die zich, zonder een druppel liefdesdrank in te nemen, toch het hoofd op hol liet maken door de lieftallige Adina. Dat zal bij de aanstaande uitvoering niet anders zijn. Net als toen is het ook nu Mirjam Lo Tam Loi die de rol van Adina voor haar rekening neemt.

Dan is er nog Nemorino. Totaal onervaren in de liefde, maar wel tot over zijn oren verliefd op diezelfde Adina. Om haar te veroveren neemt hij zijn toevlucht tot een liefdesdrankje dat hem door kwakzalver Dulcamara is aangesmeerd. Omdat het liefdesdrankje in feite niets anders is dan een goedkoop wijntje wordt het optreden van de benevelde Nemorino steeds onsamenhangender waardoor zijn kansen om Adina te veroveren afnemen. Of het uiteindelijk toch nog goed komt,......

Nemorino’s rol wordt ook deze keer ingevuld door Edwin van Gelder die overigens ook nog het geheel regisseert.

Al deze liefdesperikelen spelen zich af onder de ogen van de dorpsgenoten van Nemorino en Adina. Die dorpsgenoten, de leden van Euphonia, becommentariëren gezamenlijke en op muzikale wijze de gehele gang van zaken.

Deze verkorte scenische uitvoering van de opera vindt plaats in het gedeelte na de pauze.

Voor de pauze brengen koor en solisten delen van opera’s waarin vooral het koor aan bod komt zoals o.a. Regina Coeli uit Cavalleria Rusticana van Mascagni en stukken uit Le Villi van Pucinni en uit I Puritani van Bellini.

Nieuw in het repertoire van Euphonia is Klokkenkoor uit de opera Pagliacci van Leoncavallo.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijs € 20,-- (incl. consumptie).

Reserveringen/kaarten: info@operakooreuphonia.nl of telefonisch via 06 - 43778829 (Hans van Brakel, voorzitter) of bij de koorleden en op 14 maart aan de zaal in De Open Hof.

Meer berichten