De pen van Marja Visscher rust zelden en dat gaat komend jaar heel wat boeken opleveren. Tot groot genoegen van haar vele fans ongetwijfeld.
De pen van Marja Visscher rust zelden en dat gaat komend jaar heel wat boeken opleveren. Tot groot genoegen van haar vele fans ongetwijfeld. (Foto: Picasa)

Schrijfster Marja Visscher zit weer vol plannen

Klaaswaal - Dit jaar is een veelbelovend jaar voor de Klaaswaalse auteur Marja Visscher. Er verschijnen maar liefst vier romans van haar hand, uitgegeven door twee uitgeverijen, Zomer & Keuning en Omniboek beide onderdeel van VBK Media.

'Dat klinkt nogal veel vier boeken, maar het gaat hier uiteraard om 'de opbrengst' van een paar jaar schrijven', relativeert Visscher direct. 'Het komt nu zo uit omdat het om de vervolg delen van de Badhoeve-trilogie gaat. Die moet je niet over jaren uitsmeren, de lezer wil tenslotte weten hoe het verder gaat.' Omdat zij ook voor de historische reeks schrijft verschijnt daarin 'De dame van het Voorhout'.

Deze historische roman gaat over het leven van Johanna van Coesvelt, een herbergiersdochter uit Goor in Overijssel die later in Den Haag trouwt met de raadspensionaris Van Slingelandt. 'Een bijzonder verhaal waarin ik ook de Oud-Beijerlandse kunstschilder Van Dijk trof die een portret heeft gemaakt van Van Slingelandt. Hij speelt een voorname rol in deze historische roman.'

Nieuw is dat Omniboek dit jaar in het kader van 75 jaar Bevrijding ook een boek van Visscher uitgeeft, 'De freule en de Führer. 'Een heel ander genre, maar ook heel bijzonder om op die manier mijn vleugels te kunnen uitslaan. Dit boek wijkt sterk af van al het andere werk wat men van mij tot nu toe publiceerde.

Als auteur wil ik beide genres graag gescheiden houden en schrijf bij Omniboek dan ook onder mijn meisjesnaam Marja Coenradie. Ik ben beide uitgeverijen ook heel dankbaar, dat mag ook weleens gezegd worden, dat ze mij de kans geven om mijn ambities waar te maken. Elk boek is voor mij weer een uitdaging. En ik vind het heerlijk om me in de historie te verdiepen.'

Het boek 'De freule en de Führer' is het verhaal van een van de bekende Engelse Mitfordsister Unity Valkery Mitford die als achttienjarig meisje Hitler stalkt en uiteindelijk zijn liefje wordt. 'Een bizar verhaal dat mij daarom ook trok om het te schrijven. Als een rode draad loopt het libretto van de opera 'Die Walküre' van Richard Wagner door dit verhaal. De Noordse sage waar de freule zich mee vereenzelvigd om Hitler als een Walküre, vliegend op een hellehond, te beschermen op het slagveld ten tijde van oorlog.

In het boek volgen we haar daarin en wonderlijk genoeg lijkt ze daar ook nog in te slagen. Het werpt dan ook direct de vraag op hoe zou de wereld er hebben uitgezien als zij hem op een bepaald punt niet had kunnen beschermen.'

Tot slot komt er in voor- en najaar het 2e en 3e deel uit van De Badhoeve-trilogie. Historische romans die het leven op het landgoed De Badhoeve beschrijven, na het droogleggen van de Haarlemmermeer. 'De Nederlandse componiste Hermina Dijk en de jurist Jacob van Amersfoordt zijn het pioniersechtpaar en een van de eerste bewoners in die lege polder. Uit hun werk is het latere Badhoevedorp ontstaan. Niet alleen spannend, het geeft ook een kijkje in het leven van deze twee bijzondere talentvolle mensen.'

Meer berichten