Bram van Hemmen wordt de nieuwe burgemeester van de Hoeksche Waard. (foto: gem. Sliedrecht)
Bram van Hemmen wordt de nieuwe burgemeester van de Hoeksche Waard. (foto: gem. Sliedrecht) (Foto: )

Bram van Hemmen nieuwe burgemeester Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - De gemeenteraad van de Hoeksche Waard heeft dinsdagavond 18 februari Bram van Hemmen voorgedragen als de nieuwe, eerste kroonbenoemde, burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Drs. A.P.J. van Hemmen is lid van het CDA, 46 jaar en sinds 2012 burgemeester van Sliedrecht. Van Hemmen is gehuwd en heeft samen met zijn vrouw vijf kinderen.

Als ook de Minister van Binnenlandse Zaken instemt met zijn voordracht wordt Van Hemmen geïnstalleerd als burgemeester van de Hoeksche Waard op 31 maart. Volgens Adriaan van der Wulp, voorzitter van de vertrouwenscommissie die de benoeming begeleid heeft is Van Hemmen 'een gedreven en energieke man'.

Iemand met wie de Hoeksche Waard de schaalsprong kan maken na de gemeentelijke fusie van vijf gemeenten op het eiland per 1 januari 2019. De gemeente Hoeksche Waard krijgt bovendien een belangrijke plek in de veiligheidsregio. 'We zijn een belangrijke speler in de regio. Van Hemmen kent het gebied goed en die rol moet de Hoeksche Waard onder zijn leiding op gaan pakken', aldus Van der Wulp. Hij noemt de nieuwe burgemeester 'gemotiveerd, iemand die goed kan luisteren, met aandacht voor het individu, toegankelijk en een teamspeler.' Van Hemmen speelt honkbal, komt uit de ICT wereld en was enige tijd wethouder in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. Hij kent de Hoeksche Waard dus ook goed en heeft zich al in het gebied verdiept, bleek tijdens de gesprekken. 'Ik denk dat we een uitstekende keuze gemaakt hebben', aldus Van der Wulp.

Ook wethouder Paul Boogaard is erg tevreden met de komst van Van Hemmen, een partijgenoot. 'We kennen elkaar, Bram is iemand die van aanpakken weet, energiek, scherp en iemand die iets wil bereiken. Hij is bijvoorbeeld ook degene die mede het vuurwerkdebat aangezwengeld heeft.'

De benoeming is erg snel gegaan. Van de 12 sollicitanten vielen er na een eerste ronde 6 af. Er is in de sollicitatieprocedure nadrukkelijk voortvarend gewerkt, benadrukt Van der Wulp. 'We hebben in ons eerste jaar om meerdere redenen drie waarnemers gehad, ik wil niet zeggen dat de boel stil lag, maar we hopen nu wel op wat continuïteit.'

(tekst: Conno Bochoven)

Meer berichten