Alle voorleeskanjers hebben hun uiterste best gedaan. Ninthe staat helemaal links op de foto.
Alle voorleeskanjers hebben hun uiterste best gedaan. Ninthe staat helemaal links op de foto. (Foto: )

Ninthe Schenk voorleeskampioen Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Woensdagmiddag 19 februari was het eindelijk zover: 16 kanjers van kandidaten streden in de Burgerzaal in Oud-Beijerland om de titel ‘voorleeskampioen’ van de Hoeksche Waard, als voorronde voor de Nationale Voorleesdagen in onze regio. 

Na een spannende middag kon de jury de winnaar bekend maken: Ninthe Schenk mag zich voorleeskampioen van de Hoeksche Waard 2020 noemen en zal de gemeente vertegenwoordigen tijdens de kwart finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 25 maart in Hellevoetsluis. 

Volgens het oordeel van de jury had Ninthe een fijne voorleesstem, ze nam je mee in het verhaal, ze las voor in een goed tempo met de juiste tempowisselingen zodat er een goede verhouding tussen spanning opbouwen en neutraal voorlezen was. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats. De Bibliotheek Hoeksche Waard feliciteert Ninthe van harte!

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Kinderen leren veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden