Busstation Reedijk in Heinenoord.
Busstation Reedijk in Heinenoord. (Foto: )

SeniorenPartij wil gratis OV voor ouderen en andere minima

Hoeksche Waard - De SeniorenPartij wil gratis openbaar vervoer voor ouderen en andere minima! Kort geleden heeft Connexxion besloten het Dal vrij 65+ abonnement weer in te voeren voor ouderen in de Hoeksche Waard. Dit jaarabonnement gaat 70 euro kosten. Ouderen kunnen dan een jaar gratis reizen naar Rotterdam, Flakkee, Zeeland, Dordrecht en binnen de Hoeksche Waard. 

'De Hoeksche Waardse Senioren Partij is zeer enthousiast over deze stap van Connexxion omdat wij al lang bezig zijn met gratis OV voor ouderen en minima,' zegt Leen van Prooijen, fractievoorzitter van de SeniorenPartij. 'In een eerder gesprek met Connexxion gaven zij aan dat een dergelijke regeling niet al teveel geld zou kosten voor de gemeente. Dan kon het OV in de dal-uren gratis ingevoerd worden voor de ouderen en andere minima, net als in de omliggende gemeenten. Wij zijn er voorstander van om dit aan alle ouderen te verstrekken zodat men de auto laat staan wat weer gunstig is voor het milieu en de file-afname.'

Met deze regeling van Connexxion is de mogelijkheid van gratis OV voor ouderen en minima in de Hoeksche Waard nu erg dichtbij. Daarom wil de Senioren Partij nu opnieuw de aandacht vragen van de gemeente(raad) voor deze kwestie. 

Van Prooijen: 'We gaan op 3 maart vragen stellen aan het college hier over, Want duizenden ouderen in de Hoeksche Waard hebben alleen AOW en voor hen is zelfs 70 euro een te groot bedrag. Zij vereenzamen omdat er geen geld over blijft voor leuke dingen. Ze mijden daarom sociale ontmoetingsplekken omdat ze zich schamen. Ze worden zelfs ziek van het gemis aan contacten met de buitenwereld en sluiten zich op. Als we deze groep weer enige mobiliteit kunnen aanbieden met gratis OV dan kunnen we veel leed besparen en voorkomen. Het woord is aan de gemeente'. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden