Silvi van der Velde en rechts Levy Jaspers.
Silvi van der Velde en rechts Levy Jaspers. (Foto: Hennie Hut)

Wellantcollege reikt prijs uit

Klaaswaal - Op 25 januari tijdens de Open Dag op het Wellantcollege was de jaarlijkse puzzel/speurtocht uitgezet in de hele school, in verschillende lokalen hingen de letters, die samen een woord vormden. En aan het eind zag je de jongeren puzzelen in de kantine, zo ook Levy Jaspers uit Klaaswaal, al gauw had hij het woord gevonden: VALENTIJN. 

Uit alle 75 deelnemers is Levy de gelukkige winnaar, hij mocht deze week de welverdiende AirPods in ontvangst nemen, uitgereikt door Silvi van der Velde. Levy kende de school al een beetje want hij had de doedag en de Open Dag meegemaakt. Ook zijn moeder heeft haar diploma hier op het Wellantcollege gehaald, dus de familie is bekend met de school. 

Levy  zei: “Ik heb mij al ingeschreven hoor voor deze school, de tecklas spreekt mij enorm aan, op de Open Dag heb ik leerlingen aan het werk gezien, en mij lijkt dat ook heel leuk.” In de tecklas maken de leerlingen kennis met het programmeren van een microcomputer en gaan ze aan de slag met 3D ontwerpen. Als dit lukt kan het daarna met een 3D printer echt gemaakt worden. De techniek waar ze hier op school kennis mee maken zorgt er voor dat ze met Computational Thinking –CT (is het praktisch en creatief inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen) in aanraking komen wat bij de meeste vervolgopleidingen weer een goede basis is. 

Afgelopen week is de lasersnijder gebracht daarmee kunnen de leerlingen al hun ontwerpen laten ‘snijden’ in diverse materialen. Met  een glimlach en de AirPods in zijn hand verliet Levy de school.

Meer berichten