Binnen afzienbare tijd moet de Wielewaal (een elektrische shuttle) ook in 's-Gravendeel gaan
rijden dankzij steun van het Oranje Fonds. (foto: Arie Pieters)
Binnen afzienbare tijd moet de Wielewaal (een elektrische shuttle) ook in 's-Gravendeel gaan rijden dankzij steun van het Oranje Fonds. (foto: Arie Pieters) (Foto: )

Oranje Fonds steunt met € 4000,- de Wielewaal ’s-Gravendeel

’s-Gravendeel -  De Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk ’s-Gravendeel (SGO) heeft een bedrag van €4.000,- ontvangen  van het Oranje Fonds voor de dorpsshuttle De Wielewaal. Het Oranje Fonds met koning Willem-Alexander  en koningin Maxima als beschermpaar, steunt jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. 

Die steun bestaat uit aandacht en advies geven. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De nieuwe haal- en brengservice in ‘s-Gravendeel. Net als in Strijen zal De Wielewaal binnenkort ook in ‘s-Gravendeel gaan rijden. SGO hoopt binnen enkele maanden van start te kunnen gaan, het is nu nog wachten op de levering van de dorpsshuttle.

De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. Daar de accu van deze dorpsshuttle een beperkt bereik heeft zal de Wielewaal alleen korte stukjes in de kern van ’s Gravendeel gaan rijden. Even naar de kapper of dokter, een boodschap doen of gezellig op visite gaan. Voor deze alledaagse bezigheden wilt u niet altijd familie of vrienden inschakelen.

De Wielewaal brengt u op afspraak van A naar B en weer terug. In De Wielewaal is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas. Kortom… gemak dient de mens. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden