Foto:

Lezing HWL over biobrandstoffen

Numansdorp - Velen bezochten de bijeenkomst op 23 januari waar Marjan Minnesma van Urgenda een duidelijke boodschap naliet; niet treuzelen, begin zelf, zij heeft 55 mogelijkheden opgesomd. Voor degene die er niet waren is dit na te slaan op https://www.hoekschewaardduurzaam.nl/wpcontent/uploads/2020/01/Hoeksche-Waard-23-jan-2020_Marjan_incl.-Programma2647.pdf 

De werkgroep Duurzaamheid van Hoekschewaards Landschap nodigt iedereen uit voor de bijeenkomst van donderdag 27 februari waarbij Wim de Groot zijn verhaal over biobrandstoffen afmaakt. De wereld waarin wij leven wordt sterk bepaald door chemie. Hoe we die gebruiken bepalen we zelf. Marjan Minnesma liet zien dat veel producten opgebouwd uit koolstof, zuurstof, stikstof en waterstof ook zonder CO² in de atmosfeer te lozen, geproduceerd kunnen worden. Wim was het met de formule, die zij toonde, eens. Daarom zal het thema zijn: Vervolg biobrandstoffen en mogelijkheid te produceren zonder CO2- uitstoot. 

Met zijn moleculen en verbindingen zal Wim de structuren opbouwen die laten zien hoe het kan. Als vanouds in het gebouw NLC aan de Veerweg 3 in Numansdorp. Aanvang 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Er wordt een kleine bijdrage voor de koffie gevraagd.

Meer berichten