Foto:

De wereld op centrum is een Afvalvrije School

Oud-Beijerland - Op donderdag 20 februari is basisschool De Wereld op Centrum in Oud-Beijerland als eerste school het project Afvalvrije School van de RAD afgerond.

Professor Lamoraal kwam speciaal langs om het predicaat ‘’Wij zijn Afvalvrij’’ uit te reiken. De school heeft zich het afgelopen jaar ingezet om het afval zoveel mogelijk te beperken.

Een team Afvalredders heeft nagedacht over manieren waarop zij dit voor elkaar konden krijgen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een drinkbeker in plaats van een drinkpakje of plastic flesje. Maar ook door het organiseren van een zwerfafvalrace!

De filosofie van de kinderen is om eerst op school en dan thuis afval te verminderen, maar ook om voor de wereld om hen heen te zorgen. Want afval is niet goed voor het milieu!

De grote vraag
Is het de school nu ook echt gelukt? Volgens de leerlingen die de containers aan de straat zetten wel: ‘Wij hebben veel minder werk, we gebruiken nu nog maar één container in plaats van twee voor de hele school! Ook hebben wij veel mindere plastic zakken iedere week.’’

Professor Lamoraal is trots op de kinderen. Zij hebben een stukje van zijn droom verwezenlijkt: ‘’De Hoeksche Waard, het eerste afvalvrije eiland van Nederland. Geweldig toch!’’.          

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden