In het Strijense museum zijn werken van Hollandse meesters te zien die nooit eerder geëxposeerd zijn. (archieffoto: Conno Bochoven)
In het Strijense museum zijn werken van Hollandse meesters te zien die nooit eerder geëxposeerd zijn. (archieffoto: Conno Bochoven) (Foto: )

Expo 'Verdwenen landschappen' in Museum Land van Strijen

STRIJEN - Vanaf 6 maart tot 25 april is in het museum van Oudheidkundige Vereniging “Het Land van Strijen” de tentoonstelling ‘Verdwenen landschappen, schilderijen van Hollandse meesters, 1880 – 1940’ te zien. Het gaat hierbij om landschapsschilderijen en stadsgezichten van onder meer H. G. Wolbers (1856 – 1926), G. Stegeman (1858 – 1940) en A. M. Gorter (1866 – 1933). 

De schilderijen roepen bij de kijker een gevoel van weemoed op. Het gaat immers om beelden die er niet meer zijn, zoals boerderijen omringd door uitbundig bloeiende fruitbomen, tevreden grazende koeien in groene weiden of een eenzame schaapsherder met kudde in een woest bos- en heidelandschap. De circa 20 kunstwerken komen uit particuliere collecties en zijn nog niet eerder tentoongesteld. 

Deze expositie is te zien in het museum aan de Kerkstraat 47 in Strijen. De openingstijden zijn vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Voor groepen van meer dan 20 personen ook op doordeweekse dagen op afspraak. Meer informatie? Kijk eens op: www.hetlandvanstrijen.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden