Foto:

Heeft u nog mondkapjes, breng ze naar de huisarts !

Hoeksche Waard - In de regio Hoeksche Waard, Goeree- Overflakkee en Voorne- Putten is er een groeiend tekort aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voor huisartsen. Een oproep aan u als ondernemer en burger; heeft u nog mondkapjes? Breng ze naar uw huisarts, zij hebben de beschermingsmiddelen hard nodig. 

In de meeste gevallen zijn er nog beschermingsmiddelen voor de huisartsen, maar bij toename van het aantal besmettingen van het coronavirus, zullen tekorten ontstaan.

Het gaat om mondkapjes met de code FFP1, FFP2 of FFP3, deze bieden genoeg bescherming aan huisartsen. Deze mondkapjes zijn normaliter te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten en kan het zijn dat u deze nog thuis heeft liggen in een schuurtje of op zolder. Niet alleen mondkapjes, maar ook vuurwerkbrillen zijn welkom als beschermingsmateriaal. Mocht u beschikken over beschermingsmiddelen en wilt u ze inleveren? Neem dan wel eerst telefonisch contact op met uw huisarts. Huisartsen verdelen onderling de materialen weer.

De oproep is ook gericht aan bedrijven, in de bouw, op de boerderij, spuiterijen, schilders e.d. worden ook mondkapjes gebruikt. Bent u een ondernemer of kent u iemand in uw netwerk die mondkapjes gebruikt en deze ter beschikking wilt stellen? Uw huisarts zou er enorm mee geholpen zijn.

Ook landelijk is hiervoor veel aandacht, deze oproep naar beschermingsmiddelen staat niet op zichzelf. Door heel Nederland vinden er initiatieven plaats om mondkapjes naar huisartsen te brengen of in te leveren bij het Rode Kruis. Mooie initiatieven om samen met elkaar zorgmedewerkers te helpen en te ondersteunen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden