Heemzicht in Piershil. (foto: pr)
Heemzicht in Piershil. (foto: pr) (Foto: )

Zorgaanbieders zetten huishoudelijke ondersteuning anders in

Hoeksche Waard - Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard vinden het belangrijk om medewerkers juist in deze tijd in te kunnen zetten waar ze het hardst nodig zijn en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat cliënten en medewerkers zo min mogelijk risico lopen op besmetting met het coronavirus. In gesprek met gemeente Hoeksche Waard krijgen zorgaanbieders ruimte voor deze voorzorgsmaatregelen. 

Dit betekent dat onder andere de huishoudelijke ondersteuning tijdelijk anders ingericht wordt, zodat de huishoudelijk medewerkers tijdens de coronacrisis op een andere manier ingezet kunnen worden.

Alle thuiszorgcliënten die via de gemeentelijke Wmo-regeling een vorm van huishoudelijke ondersteuning hebben, worden door hun eigen zorgaanbieder gebeld om te kijken wat er mogelijk is. Met andere woorden: in een persoonlijk gesprek kijken waar hulp tijdelijk kan worden verminderd en/of gestopt. Daar ontstaat ruimte om eventuele vrijgekomen zorgcapaciteit elders in de organisaties te benutten. 

'Zo waarborgen wij gedurende deze coronacrisis dat de echt noodzakelijke zorg steeds op peil blijft en beheersen we de besmettingsrisico’s beter. Voor de duidelijkheid vermelden wij dat het alleen gaat om het tijdelijk verminderen of stoppen van huishoudelijke ondersteuning. De thuiszorg (wijkverpleging) blijft vooralsnog ongewijzigd', aldus een woordvoerder.

'We realiseren ons dat het tijdelijk op een andere manier inzetten van onze huishoudelijk medewerkers een beroep doet op familie en mantelzorgers van Wmo-cliënten. Daarom wijzen wij graag op mooie initiatieven als die van Welzijn HW, waarbij vraag en aanbod van hulp op elkaar wordt afgestemd en ook op de veelgestelde vragen die Mantelzorg Nederland heeft opgesteld speciaal voor mantelzorgers. Bovendien blijven Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard het eerste aanspreekpunt voor hun cliënten voor hulpvragen'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden