Foto:

Gescheiden patiëntenstromen

Hoeksche Waard -  Coronamaatregel huisartsenzorg Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee: patiënten met en zonder verdenking op corona worden gescheiden van elkaar gezien door de huisarts. Met ingang van 22 maart is de huisartsenzorg voor alle patiënten in de regio Hoeksche Waard en vanaf 25 maart ook op Goeree-Overflakkee middels ‘gescheiden patiëntenstromen’ georganiseerd. Dit om te voorkomen dat patiënten elkaar in het voorbijgaan besmetten. 

Concreet houdt de maatregel in dat patiënten met luchtwegklachten (neusverkouden, hoesten, keelpijn en eventueel koorts) en patiënten zonder luchtwegklachten zoveel mogelijk op verschillende locaties worden beoordeeld door de huisarts. Voor individuele patiënten kan dit tot gevolg hebben dat zij zowel buiten kantoortijden (’s avonds, ’s nachts en in het weekend) als overdag op een andere plek en door een andere huisarts gezien worden dan zij gewend zijn. 

Patiënten krijgen aan de telefoon te horen bij welke huisarts en praktijk zij terecht kunnen. Om de groeiende patiëntenstroom in goede banen te kunnen leiden en goede en veilige huisartsen-zorg te kunnen garanderen aan alle patiënten (wel en niet corona-gerelateerd), doet men een dringende oproep aan alle inwoners van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

1) Volg de richtlijn van het RIVM en de overheid en blijf consequent thuis als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn en/of koorts hebt.

2) Bel alleen met de huisarts als uw klachten verergeren en u medische hulp nodig heeft.

3) Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Bel altijd eerst!

4) Overdag belt u gewoon naar de eigen huisartsenpraktijk. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend belt u – mits het spoedeisend is - de huisartsenpost.

5) Houd er rekening mee dat u misschien geholpen wordt door iemand anders of ergens anders dan u gewend bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huisartsenpost: info@huisartsenpost.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden