Welkome afleiding voor de bewoners. (foto: pr Cavent)
Welkome afleiding voor de bewoners. (foto: pr Cavent) (Foto: )

Cavent Grutto danst de corona weg

Strijen - Het zijn moeilijke tijden met de coronadreiging. Zeker als je in een instelling voor mensen met een beperking woont. Overal is de dagbesteding gesloten, de oude sociale werkplaats van HW Werkt is dicht en je kan eigenlijk nergens meer heen.

Thuis zitten is vervelend, en voor veel mensen met een beperking komt dat extra hard aan. Ze worden er onrustig en kriebelig van en zo’n coronadreiging is ook gewoon lastig te begrijpen. 

“Ze raken een beetje ontredderd en ze weten niet meer wat ze moeten doen,” vertelt Shirey Hagendoorn, begeleider bij de Grutto.”Dus wij proberen daar toch een andere invulling aan te geven. Allemaal in beweging, netjes op meer dan anderhalve meter van elkaar en zo proberen we er toch een feestje van te maken ondanks al het trieste nieuws”.

Een paar geluidsboxen op straat, een serie gezellige Hollandse hits en dansen maar! De begeleiders stonden voor de flat in het plantsoen en deden alles voor. En als bij toverslag is iedereen vrolijk. Of het een succes was? “Morgen weer,” galmt het van de balkons.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden