Marianne Blok gaat aan de slag met 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh.
Marianne Blok gaat aan de slag met 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh.

Marianne Blok werkt aan schilderij Vincent van Gogh

Mookhoek - In het kader van “Hoe kom je de corona-crisis door” is Marianne Blok begonnen aan het naschilderen van 'de aardappeleters'. 

Het stond al een hele tijd op haar verlanglijstje om te schilderen, de aardappeleters van Vincent van Gogh! Het schilderij intrigeerde haar enorm, de simpelheid, soberheid en de somberheid maar eerlijk gezegd ook de, door sommige genoemde, “lelijkheid”.

Maar daar tegenover ook de knusse gezelligheid, de warmte en het samenzijn van het gezin.

De gordijntjes voor de ramen, de mokjes koffie en dan natuurlijk de dampende schaal met aardappelen.

Maar het is, ondanks dat het grof geschilderd is en het er op het eerste gezicht simpel uitzag, best een hele opgave om dat kneuterige tafereel na te schilderen.

Marianne is een portretschilder en werkt in opdracht en schildert dan portretten van personen of dieren, maar een schilderij van 120x80 cm met een verhaal van vier personen is toch wel een enorme uitdaging.

Maar ze is begonnen ... en wat een leerschool is dit schilderij, de kleuren die er inzitten, de gezichtsuitdrukkingen en het verwerken en bewerken van de olieverf. Wat een meesterwerk is dit van Vincent !

Marianne is een autodidact schilder, heeft de technieken zelf en op haar eigen manier “eigen” gemaakt.

Zoeken, uitproberen en geduld dat is wat je met dit schilderij ook zeker leert. Kijken, vergelijken, schilderen en proberen de uitstraling van soberheid en tevens gezelligheid te evenaren.

Het is nog niet klaar, maar in deze tijd van binnen moeten blijven en jezelf bezig houden, kan ze veel schilderen en zal dat niet lang meer gaan duren.

Wanneer het schilderij af is hoopt ze een leuke plek te vinden waar iedereen het een keer kan komen bekijken.

Kijk voor meer werk van Marianne Blok op haar website: www.ateliermar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden