De nieuwbouw voor HW Wonen gaat nog door. Bij sommige projecten moet het binnenwerk uitgesteld worden. (foto: Arie Pieters)
De nieuwbouw voor HW Wonen gaat nog door. Bij sommige projecten moet het binnenwerk uitgesteld worden. (foto: Arie Pieters) (Foto: )

Bouwwerkzaamheden HW Wonen gaan grotendeels door

Hoeksche Waard - Het zijn nu ook voor wat de betreft de bouw, de nieuwbouw en de renovatie werkzaamheden die voor HW Wonen worden uitgevoerd ineens 'andere tijden' geworden. Maar veel dingen kunnen, soms met aanpassingen, door gaan. De nieuwbouw lijkt de minste problemen te ondervinden.

 Momenteel lopen er tal van bouw- en renovatieprojecten van HW Wonen. Zo is nog niet zolang geleden de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw op de plek waar vroeger het Verzorgingshuis Immanuël stond. Ook in Puttershoek wordt gebouwd en er zijn een aantal grootschalige projecten op het gebied van renovatie bezig, om de woningen energiezuiniger te maken.

Dat noemt men in de praktijk LVI (Levensduur verlengende ingrepen), omdat als deze woningen weer aan de hedendaagse woon- en milieu eisen voldoen ze vaak weer enkele decennia meekunnen. Maar in sommige gevallen moet er dan ook binnen gewerkt worden. 

Een woordvoerder van HW Wonen geeft daarover uitleg: 'Voor wat betreft onze LVI (levensduur verlengende ingrepen) kan ik zeggen dat alle werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen nog steeds worden uitgevoerd. Het spreekt voor zich dat wij geen mensen in de kou laten zitten. Alleen de kozijnvervangingen worden momenteel opgeschort, omdat daarbij ook aan de binnenzijde werk moet worden gedaan. Wij gaan de betrokken huurders daarover informeren.'

Bij de nieuwbouwprojecten wordt op dit moment nog steeds volop gewerkt, uiteraard met in achtneming van de nu geldende voorschriften. Dus ook de nieuwbouwprojecten van HW Wonen gaan nog steeds volgens plan door. HW Wonen: 'Tot op dit moment wordt er gewoon gewerkt aan al onze nieuwbouwprojecten. Maar hoe dit verder gaat is ook afhankelijk van de maatregelen van die de overheid treft. Mocht daar toch nog verandering in komen dan moeten ook onze aannemers daar op kunnen inspelen.' 

Verder moet HW Wonen zich wel aanpassen aan de nu geldende regelgeving omtrent 'corona maatregelen' en dat wil dus zeggen dat er tot en met 6 april geen feestelijke momenten zijn, zoals een officiele eerste paal met veel mensen. HW Wonen laat verder weten dat men zich uiteraard juist ook nu in blijft zetten voor haar huurders, maar de dienstverlening is wel her en der aangepast. Zo is o.a. het kantoor in Oud-Beijerland t/m 6 april gesloten.


Voor alle informatie van HW Wonen die betrekking heeft op de 'corona maatregelen' kan men altijd de website raadplegen: https://www.hwwonen.nl/ (tekst: Arie Pieters)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden