Foto:

Hoeksche Waardse Uitdaging start Laptop Challenge

Hoeksche Waard - Maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in de Hoeksche Waard hebben zo nu en dan een laptop of andere hardware nodig om hun mooie doelen te kunnen realiseren. Soms gooien bedrijven hun afgeschreven hardware noodgedwongen weg, terwijl het een mooie en veilige tweede bestemming kan krijgen zonder dat bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Daarom organiseert de Hoeksche Waardse Uitdaging een Laptop Challenge. 

Tijdens de Challenge wil de Hoeksche Waardse Uitdaging zoveel mogelijk goede werkzame laptops, desktops, printers en beamers (hardware) van bedrijven verzamelen. Als deze hardware voor bedrijven is afgeschreven, dan hoeft het niet bij het grof vuil. Het kan worden gedoneerd bij de Hoeksche Waardse Uitdaging. 

Via de website van de Hoeksche Waardse Uitdaging kan de hardware eenvoudig worden aangemeld. Het wordt bedrijven nog eens extra makkelijk gemaakt, omdat de hardware wordt opgehaald.  

Uw bedrijfsgegevens veilig

Vanzelfsprekend mogen geen bedrijfsgegevens op straat belanden. Daarom wordt de hardware opgeschoond en ontvangen bedrijven een data vernietigingsverklaring. Zo is er geen enkel risico voor bedrijven. Mocht u dit niet vertrouwen dan kan ter plaatsen de harde schijf worden vernietigd of kunt u zelf de harde schijf eruit halen. 

Er wordt samengewerkt met Copiatek: een sociale onderneming die als missie heeft om met maatschappelijke ICT projecten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Zij zijn gecertificeerd software refurbisher en werken met het ICT Waarborg. 

Onze uitdaging 

De Hoeksche Waardse Uitdaging heeft nauw contact met maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen in de Hoeksche Waard en weet wie er behoefte hebben aan een laptop, desktop, printer of beamer. Zodra de nieuwe hardware is voorzien van nieuwe software (Windows 10) wordt deze gematcht met een nieuwe eigenaar. Ze gaan de uitdaging aan om de behoeften van maatschappelijke organisaties voor hardware in te vullen. Doet u mee?

Wilt u als bedrijf uw hardware doneren? Vult u dan dit formulier in op de website: https://hoekschewaardseuitdaging.nl/laptop-challange/

Wilt u als maatschappelijke organisatie een aanvraag voor hardware doen? Stel uw vraag dan via het aanmeldformulier op de website: https://hoekschewaardseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden