Foto:

Doe mee met 'De -Digitaal Buiten Hoeksche Waard- app groep'

Hoeksche Waard - Een mooi initiatief vanuit de politie: speciaal voor de ouderen (in verzorgings en/of verpleeghuizen: De -Digitaal Buiten Hoeksche Waard- app groep.

Hier kunnen deze bewoners hun contacten met de buitenwereld bevorderen ten tijde van de sluiting vanwege de corona. Uiteraard kunnen ouderen die nog zelfstandig wonen maar op dit moment meer geïsoleerd zijn zich ook aanmelden!

Het is geen app groep met familie berichten maar wel één met het straatbeeld en natuur van nu. Ken je ouderen (in een instelling) met Whatsapp die in de groep willen? Aanmelden kan nu via: petrahoek31@gmail.com of silsa.frankfort@politie.nl. Vermeld je gegevens, inclusief eventueel het verzorgingshuis, 

Er zijn vele manieren, Facebook, Instagram of TikTok om op de hoogte te blijven van het wel en wee van familie, vrienden en de wereld om je heen. Maar veel ouderen hebben weinig of niets met sociale media en zijn gewend aan de meer traditionele vormen van persoonlijk contact. En juist nu hebben ze meer dan ooit behoefte aan contact met 'buiten'. 

Politieagent Silsa Frankfort en Petra Hoek uit Mookhoek bedachten zo de groepsgesprek ‘Digitaal Buiten HW’ op WhatsApp. Daar kan je foto's delen van de vertrouwde en geliefde omgeving die zij nu moeten missen. Maar je kan er ook foto's van de natuur of andere zaken op zetten. ,,Door foto's met hen te delen willen we dat zij betrokken blijven bij het leven in de Hoeksche Waard’’, zegt Hoek. Ook de politie die overal op het eiland komt, zal regelmatig foto's mooie foto's delen.

Met tientallen hobbyfotografen, Hoekschewaards Landschap (HWL) en de inzet van creatieve agenten verwachten de beide dames dat er een flink aanbod aan mooie foto's komt. ,,We willen echt laten zien dat de Hoeksche Waard zich buiten gewoon blijft ontwikkelen, de natuur komt nu mooi tot bloei en dat moeten mensen die nu in quarantaine zitten missen. We hopen zo dat zij toch nog genieten van de natuur of het straatbeeld dat zij zo goed kennen.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden