Foto:

Juf Tessa van Obs de Pijler maakt instructiefilmpjes voor de kinderen

Maasdam - Nu de scholen gesloten zijn, kunnen de leerkrachten van de Pijler de kinderen niet het onderwijs bieden zoals zij dat het liefst geven. Gelukkig bieden de technische en digitale mogelijkheden in de wereld van nu, de leerkrachten de kans de leerlingen toch die instructie te geven die ze nodig hebben. 

De leerkrachten op de Pijler nemen de instructie die zij normaliter live in de klas geven op en zetten dat in 'google classroom'. De leerlingen uit de klas loggen in en kunnen de instructie bekijken, herhalen, stil zetten, etc. Tegelijkertijd kunnen zij via de chat de juf om meer uitleg vragen. Of andere vragen stellen aan elkaar of de juf. 

'Om de filmpjes te maken zijn er bijzondere opstellingen noodzakelijk, zoals je op bijgevoegde foto kunt zien', zegt directeur Anja de Jong. 'Om elkaar te filmen moeten we met meerdere leerkrachten tegelijkertijd op school zijn en dat proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Deze filmpjes zijn goud waard, want in de toekomst kunnen we deze inzetten tijdens de lessen in de klas. Indien een leerling de behoefte heeft een instructie nogmaals te horen, kan de leerkracht op een chromebook of ipad het filmpje klaarzetten voor betreffende leerling. Vervolgens kan de leerkracht weer andere kinderen helpen'. 

Zo komt er ook op school toch iets moois uit deze nare crisis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden