Ook de Bevrijdings tentoonstelling, die de Historische Vereniging zou organiseren in 't Weegje, schuift nu door naar het volgende jaar.
Ook de Bevrijdings tentoonstelling, die de Historische Vereniging zou organiseren in 't Weegje, schuift nu door naar het volgende jaar. (Foto: )

Voorlopig tot 1 juni geen nieuwe exposities in 't Weegje en Immanuël!

's-Gravendeel -  Voorlopig tot 6 juni geen nieuwe exposities in 't Weegje en Immanuël. Veel mensen hadden er ongetwijfeld naar uitgekeken, de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding, die in de maanden april en mei door de Historische Vereniging 's-Gravendeel in de hal van het Dienstencentrum 't Weegje zou worden georganiseerd. Maar ook dit evenement is getroffen door de corona crisis.

Inmiddels zijn de vrijwilligers van de kunstcommissie druk bezig geweest om alles in kaart te brengen voor wat betreft de tentoonstelling in 't Weegje en Verzorgingshuis Immanuël. En helaas zullen er tot en met 1 juni geen nieuwe tentoonstellingen te zien zijn. Bij de receptie van Immanuël kan tot die tijd zeker geen nieuwe tentoonstelling worden ingericht en ook beneden komt er tot die tijd in principe geen nieuwe expositie aan de muren. 

In de hal blijven uiteraard wel gewoon de panelen met historische foto's staan, die normaliter om de paar maanden door een werkgroep van de plaatselijke Historische Vereniging van nieuwe afbeeldingen worden voorzien. Maar ook het 'omwisselen' van deze foto's gaat tot 1 juni niet door. De 'oude' opnamen blijven wel te zien op de panelen. 

En de huidige expositie van kunstenares Ine, 'Let The Picture Get You', blijft tot eind mei aan de muren. Overigens zijn ook de bibliotheek en de bejaardensociëteit Het Trefpunt, die ook te vinden zijn in de hal momenteel gesloten. 

Uiteraard hoopt de kunstcommissie de draad na 6 juni weer op te kunnen pakken en hopelijk kunnen er dan weer bezienswaardige exposities worden ingericht. De 'Bevrijdings tentoonstelling' van de Historische Vereniging schuift in principe door naar dezelfde periode volgend jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden