Peter Nootenboom (links) en Paul Boogaard. De gemeente en de sportraad willen de verenigingen in deze moeilijke tijd ondersteunen. (foto: gem. Hoeksche waard)
Peter Nootenboom (links) en Paul Boogaard. De gemeente en de sportraad willen de verenigingen in deze moeilijke tijd ondersteunen. (foto: gem. Hoeksche waard) (Foto: )

Gemeente biedt sportverenigingen helpende hand

Hoeksche Waard - De velden liggen er verlaten bij. “Dit hoort niet”, zegt Peter Nootenboom, voorzitter van de sportraad Hoeksche Waard, “deze velden horen vol sportende kinderen te zijn. Er moeten ouders langs de kant staan. Trainers moeten hun aanwijzingen schreeuwen. De teams horen volle bak voor dat laatste doelpunt te gaan.”

Het coronavirus hakt er ook bij de sportclubs zwaar in. Competities liggen stil. Trainingen zijn afgelast. De toegang tot de velden is afgesloten. Dat betekent ook dat de inkomsten uitblijven. “Verenigingen verdienen vaak nog een beetje aan bijvoorbeeld kantineverkoop. Maar ook dat ligt nu uiteraard stil”, aldus Nootenboom.

 De gemeente heeft daarom deze week een aantal maatregelen afgekondigd die de verenigingen wat lucht moet geven. De verenigingen hoeven geen huur te betalen voor hun accommodaties voor de periode dat ze dicht moeten zijn en ze krijgen meer tijd om hun leningen aan de gemeente terug te betalen. 

Paul Boogaard, wethouder Sport: “De verenigingen zijn het cement van onze samenleving. Ze houden onze inwoners gezond en ze verbinden jong en oud. Ook nu gebeurt er veel vanuit de verenigingen. Vrijwilligers die hun oudere leden een handje helpen met boodschappen bijvoorbeeld.”

 De gemeente trekt samen op met de sportraad in het bereiken en ondersteunen van de verenigingen. Nootenboom: “Ik ben blij dat we deze crisis in samenwerking met de verenigingen en de gemeente het hoofd bieden.”

“Alleen samen krijgen we het coronavirus eronder”, voegt Boogaard toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden