CD- Statenlid Maurits de Haan wordt bijgepraat over de verkeerssituatie in de Hoeksche Waard.
CD- Statenlid Maurits de Haan wordt bijgepraat over de verkeerssituatie in de Hoeksche Waard. (Foto: )

Verkeersregelaars als oplossing bij afsluiten Heinenoordtunnel

Hoeksche Waard - De Provinciale Statenfractie van het CDA heeft zijn zorgen geuit over de verkeersdoorstroming in de Hoeksche Waard, en de maatregelen die op de korte en lange termijn staan gepland bij afsluiting van bijvoorbeeld de Heinenoordtunnel. Er staat de komende jaren een aantal renovaties aan tunnels en wegen gepland.

De Statenfractie heeft daarom vragen gesteld over de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard en de suggestie gedaan om verkeersregelaars in te zetten om de dorpen langs de N217 bereikbaar te houden voor inwoners en bedrijven.

Eind 2019 kwam de CDA-Statenfractie op uitnodiging van CDA Hoeksche Waard op werkbezoek om de verkeersknelpunten ter plekke te bekijken. Ook Raymond van Galen van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard was uitgenodigd. Het CDA Hoeksche Waard en van Galen hebben de Statenfractie bijgepraat over de te verwachten problemen met bereikbaarheid in de Hoeksche Waard, als de geplande renovaties aan tunnels en wegen de komende jaren zullen gaan plaatsvinden.

De Statenfractie heeft daarom nu in de Provincie Zuid-Holland vragen gesteld over de voortgang van diverse op handen zijnde maatregelen zoals de P&R realisatie bij bushalte Heinenoord en de P&R uitbreiding bij Numansdorp langs de A29. Daarnaast vraagt de Statenfractie aandacht voor het onderliggende wegennet, het OV en een vrij liggend fietspad langs de N217 tussen Maasdam en ‘s-Gravendeel.

Ondernemers uit ’s-Gravendeel deden de suggestie om verkeersregelaars op de rotonden bij de ingang van dorpen langs de N217 in te zetten. Bij eerdere weekendsluitingen van de Heinenoordtunnel is gebleken, dat het omgeleide verkeer naar de Kiltunnel tot grote verkeersdrukte leidde op de N217. Zo druk zelfs dat in- en uitgaand verkeer vanuit ’s-Gravendeel bijna niet mogelijk was. Inwoners zaten opgesloten en de ondernemers in het dorp kregen nauwelijks klanten meer.

Ook hulpdiensten zouden hierdoor kunnen worden gehinderd. Daarom ziet de CDA-fractie graag professionele verkeersregelaars bij de rotondes Puttershoek, Maasdam en ’s-Gravendeel waardoor in- en uitrijden van de dorpen mogelijk blijft en filevorming beperkt wordt.

CDA raadslid Ad Valkenburg is blij met de vragen, want dat houdt de druk erop bij de Provincie. Volgens hem wordt er veel over maatregelen tijdens de renovatie nagedacht, maar is er nu behoefte aan concrete toezeggingen. Verkeersregelaars is daarbij een prima oplossing voor de bereikbaarheid van dorpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden