Harriette Straatman was juf van de peuterspeelzaal, ruim 28 jaar lang.
Harriette Straatman was juf van de peuterspeelzaal, ruim 28 jaar lang. (Foto: )

Afscheid peuterspeelzaal en afscheid juf Harriette

Mijnsheerenland - Na meer dan 25 jaar verdwijnt Peuterspeelzaal de Miniwiek, voor veel Mijnsheerenlanders is het bijna niet voor te stellen. Velen kwamen met een jaar of 3, voordat zij naar de basisschool mochten in het klasje bij Juf Harriette. Jaren later brengen ook deze mensen hun eigen kindjes naar dezelfde peuterspeelzaal en bij dezelfde juf. Ontzettend speciaal natuurlijk.

Door terugloop van het aantal kindjes op deze vestiging in combinatie met de huur van het nieuwe gebouw was het niet meer rendabel om geopend te blijven in Mijnsheerenland. De ouders hoorden dit nog maar kort geleden. Maar Harriette verzekerde hen dat zij er ook de laatste weken een feestje voor haar en de peuters van zou maken. En toen brak ook in Nederland de Corona crisis los met vervroegde sluiting als gevolg.

'We vinden het super jammer dat we onze juf niet nog even die dikke knuffel kunnen geven, voor al haar inzet van de afgelopen jaren. Vandaar dat wij je nog op deze manier extra in het zonnetje willen zetten, want dat verdien je', zegt de ouders. 'Lieve juf Harriette, we gaan je vreselijk missen hier in Mijnsheerenland! Dank je wel voor het liefdevol leren en verzorgen van onze kindjes. We hopen dat we elkaar gauw weer in het echt zullen zien, en die knuffel die krijg je dan zeker!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden