Foto:

Post met een glimlach: kleurplaatactie !

Hoeksche Waard - In de deze tijd waarin weinig te lachen valt worden er Glimlachen bezorgd! Honderden kinderen, volwassen, dagbestedingen en organisaties maken mooie en hartverwarmende kunstwerken, tekeningen, gedichten en kaarten. De post wordt in vrolijke GLIMLACH pakketten bezorgd bij mensen die het bijzonder goed kunnen gebruiken.

Na de berichten van 18 maart dat de verpleeghuizen op slot gingen voor bezoekers, maar ook vele anderen die eenzaam zijn en/of binnen moeten blijven omdat ze vatbaar zijn, zijn de handen ineen geslagen en is de actie ' Post met een glimlach' gestart. 

Een actie met elkaar en voor elkaar. Honderden kinderen uit Zuid-Holland zijn schitterende knutselwerken aan het maken. Deze worden in vrolijke pakketten bij de verpleeg- en verzorgingstehuizen bezorgd. Een pakketje om de lange eenzame dag wat te doorbreken. 

'Wij krijgen al veel knutselwerken binnen, geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet', zegt Stephanie. 'Als dank voor al de mooie knutsels hebben wij een kleuractie met prijzen bedacht. Cartoonist Willem Ritstier heeft voor ons een fantastische kleurplaat gemaakt. De kleurplaatsen zijn in te leveren bij de inleverpunten. In overleg kunnen wij deze als inzamelpunt op een school ophalen. Dit kan tot 10 april. Ieder inleverpunt zal een aantal winnaars grabbelen. Zo maakt iedereen kans op leuke prijzen! 

Wij zouden het erg leuk vinden als de kleurplaat binnen school verspreid mag worden. De kleurplaatsen zullen in mooie pakketten bezorgd worden bij de verpleeg- en verzorgingstehuizen', aldus Stephanie. 

Deelname is vrijblijvend maar wel erg leuk!  Wilt u meer informatie? Er is een uitgebreide facebookpagina waar u leuke bezorgberichten en de inleverpunten kunt vinden: www.facebook.nl/Post-met-een-glimlach. Voor vragen bel: 06-14278920 of stuur een email naar: info@postmeteenglimlach.nl. 

Op diverse plekken zijn er inzamelpunten te vinden op de website / facebook. In de boxen naast de deuren kunt u deze inleveren. Ook staan er boxen met knutselspullen die gesponsord zijn door bedrijven om gratis mee te nemen zodat er iets nieuws gemaakt kan worden.

Diverse bedrijven in de Hoeksche Waards steunen dit doel ook. Dikke pluim voor alle vrijwilligers en knutsel koningen en koningen.

‘’ Een idee kan geweldig zijn maar moet gedragen worden door anderen’’. 

Filmpjes worden momenteel in elkaar gezet en zullen loop van de week online komen.

In de Hoeksche Waard hangen bij diverse bedrijven al mooie spandoeken met de tekst: ‘’ Wat zonlicht is voor bloemen.. Is een glimlach voor mensen’’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden