Een alternatieve vorm voor de onthulling. (Foto: Privé)
Een alternatieve vorm voor de onthulling. (Foto: Privé) (Foto: )

Lerend Netwerk onthult doelstellingen

Medio maart vorig jaar ging een Lerend Netwerk rond het thema dementie van start in de Hoeksche Waard. De onthulling van de zogenoemde 'praatplaat' ging in april niet door, maar nu is er door de corona-maatregelen een onthulling op afstand geweest.

Door Ria Folkertsma

HOEKSCHE WAARD - Dementie is een ziekte die een steeds grotere plaats inneemt in de Hoeksche Waard waar de vergrijzing groter is dan landelijk gemiddeld. Het doel van het lerende netwerk is elkaars acties leren kennen, initiatieven verbinden door gezamenlijke focus aan te brengen, praktische ideeën delen om direct mee aan de slag te gaan en vooral ook leren van elkaars ervaringen.

Om deze doelstellingen vast te houden werd illustrator Guy de Hoop gevraagd ze te vertalen naar een ‘praatplaat’. Deze zou in april worden onthuld tijdens een feestelijke bijeenkomst, die natuurlijk niet doorging vanwege de huidige situatie waarin we leven. Daarom gingen de organisatoren op zoek naar een alternatieve vorm voor de onthulling en dat werd een onthulling op afstand, met prachtig weer, vastgelegd op film.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden