Het in ontvangst nemen van de planten.
Het in ontvangst nemen van de planten. (Foto: Elizabeth Heijblom)

Niets doen is geen optie

Strijen/Numansdorp - Maart 2020 zal niemand snel vergeten. De maand dat ons land in de intelligente lockdown kwam en alles anders werd voor iedereen. Niets doen is geen optie, zeker niet nu.

En dus besloot Elizabeth Heijblom van Heijblom Fotografie uit Numansdorp om een fotografie-actie op touw te zetten. “Ik miste het fotograferen en wilde weer dingen creëren. Herinneringen maken daar word ik blij van en dat wilde ik graag gaan doen voor gezinnen in de Hoeksche Waard. Want het is een bijzondere tijd. Helemaal voor de kinderen die opeens niet meer naar school hoefden. Later zijn zij de details van nu vergeten en hoe leuk is het dan als je er foto’s van hebt.


Zo ontstond het idee om thuisportretten te gaan maken bij gezinnen in hun eigen tuin. Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM en op 1,5 meter afstand. Het is echt heel mooi om te zien dat in deze tijd zoveel initiatieven ontstaan om anderen te helpen. Daar wilde ik ook graag mijn steentje aan bijdragen. Van de €25,00 die de fotoshoot kostte zou er €5,00 naar een lokaal goed doel gaan.”


Preesman Potplanten uit Strijen heeft het zwaar door de crisis. Zij telen onder andere hortensia’s voor de export. Aangezien de export helemaal stil lag hadden zij heel veel planten over.
Ook bewoners van de locaties van Stichting Cavent hebben het moeilijk. Zij mogen door de coronamaatregelen bijvoorbeeld geen bezoek meer ontvangen, terwijl dat juist zo belangrijk is.


Elizabeth: “In mijn hoofd ontstond het plan om deze twee doelen te combineren. Want hoe leuk is het als je met €5,00 niet één maar twee doelen kunt helpen. Dus planten bij Preesman inkopen en doneren aan Cavent. En daar heb ik op ingezet. Begin april heb ik deze actie online gezet en 9 april mocht ik mijn eerste gezin fotograferen. Na ruim een maand staat de teller op meer dan 70! Bent u nieuwsgierig naar de foto’s? Kijk dan op mijn website www.heijblomfotografie of volg me op Instagram en Facebook @heijblomfotografie.


Dinsdag 19 mei ben ik samen met Brian en Albert van Cavent naar Preesman gegaan om voor €370,00 planten op te halen. Drie volle karren voor de locaties van Cavent in ’sGravendeel, Strijen en Numansdorp. Het was supermooi om te zien hoe blij de bewoners waren met de planten.


Hierbij wil ik alle lieve gezinnen bedanken die mee hebben gedaan aan deze actie! Jullie enthousiasme was hartverwarmend! Zonder jullie was het nooit zo’n groot succes geworden! Dank zeker ook namens Preesman Potplanten en Cavent. Zij hebben deze actie zeer gewaardeerd!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden