Foto:

Via Meet thuis toch meedoen met de klas op de Pijler

Maasdam - De leerlingen van de Pijler zijn dolblij dat ze weer naar school mogen. De leerkrachten worden gelukkiger van kinderen in de klas lesgeven dan van onderwijs op afstand.

Echter vanwege de coronamaatregelen kan nog niet iedereen naar school. Er zijn kinderen die gezinsleden hebben met koorts of andere ziekteverschijnselen en zij mogen helaas niet naar school komen. Maar daar hebben de leerkrachten iets op bedacht.

Door de inzet van Meet kunnen kinderen thuis via een live stream de lessen volgen en met de groep meedoen. Ze kunnen meepraten, horen en zien de juf en kunnen zelfs samenwerken met klasgenootjes. Met de boeken en lesmaterialen thuis kunnen ze beiden, de leerling thuis en de leerling in de klas, de juiste bladzijde voor zich nemen en zo overleggen met zogenaamde schoudermaatjes.

'De school is ontzettend blij de kinderen zo te kunnen geven wat ze nodig hebben en de kinderen thuis genieten ervan om er op deze manier bij te kunnen zijn. Deze betrokkenheid geeft hen een impuls om thuis toch gemotiveerd te werken', zegt directeur Anja de Jong.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden