Recreatieoord Binnenmaas
Recreatieoord Binnenmaas (Foto: Arno Hoogwerf)

Recreatieoord Binnenmaas vanaf 29 mei weer open!

Mijnsheerenland - Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland is vanaf vrijdag 29 mei weer geopend voor publiek. Er zijn de nodige maatregelen genomen om een veilig bezoek te kunnen garanderen aan de speeltuin en de attracties. Bij de kinderboerderij zijn veel jonge dieren geboren. Een uitgelezen kans voor een dagje uit met kids tot 12 jaar. 

De medewerkers van Recreatieoord Binnenmaas waren er al helemaal klaar voor: 21 maart zouden de deuren van de speeltuin weer open gaan voor de eerste gasten van het nieuwe seizoen. De coronacrisis stak er een stokje voor en de opening werd ruim twee maanden uitgesteld. 29 mei is het dan eindelijk zo ver: de speeltuin met attracties en de kinderboerderij gaan weer open voor gasten. 

“We zitten hier echt te popelen om de kinderen en hun ouders te ontvangen”, vertelt parkmanager Peter van Heijningen. “De gedwongen pauze hebben we gebruikt om de attracties nog eens extra op te knappen. En nu zijn we volop aan het werk om het park corona-proof te maken.”

Dat gebeurt vooral door zo min mogelijk wachtrijen te laten ontstaan. De kaartverkoop gaat uitsluitend online. “Dat zorgt straks bij de entree voor een vlotte doorstroming en om goed in de gaten te houden dat het niet te vol wordt, zonder iemand weg te moeten sturen”, vertelt van Heijningen. Het maximum aantal mensen dat per dag wordt toegelaten is 750 en dat is een buitenkans voor wie rustig met de kinderen naar de speeltuin wil. Normaal gesproken komen er op mooie dagen ruim twee maal zoveel mensen naar het recreatieoord. De prijs is 4 euro per kind en 2 euro per volwassene.

Hoe wordt de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd? “Waar mensen moeten wachten hebben we linten gespannen en met strepen en pijlen aangegeven hoe mensen afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast hebben we de picknicktafels over het terrein verspreid, daar kunnen mensen gaan zitten om wat te eten of te drinken. Ze mogen ook hun eigen eten meenemen; geen probleem”, vindt de parkmanager. Om de hygiëne in acht te nemen worden extra medewerkers ingezet voor de schoonmaak. Daarbij is speciaal aandacht voor de toiletten. 

Ook de horeca op het recreatieoord wordt geopend. Voor het eerst kunnen de bezoekers gebruik maken van de nieuwe snackvoorziening: Meneer Patat. Daarnaast is ook IJsconijn geopend, de kwalitatieve ijs- en koffiebar.

Recreatieoord Binnenmaas is de grootste speeltuin van de Hoeksche Waard. Naast een groot aantal speeltoestellen zijn er attracties voor de kleintjes, zoals de Kiddy Ride, rondvaartbootjes en een skelterbaan. Vermaak voor oud en jong bieden de midgetgolfbaan, de waterfietsen en de kanoverhuur. 

Het enige dat ook na 29 mei nog gesloten blijft, is het zwembad. “Dat vinden we wel erg jammer”, vertelt van Heijningen. “Zeker op warme dagen komen de mensen uit de hele regio om hier plezier te hebben rond het openluchtbad.”

Gelukkig gaat de ruim opgezette kinderboerderij wel weer open. De medewerkers van het recreatieoord hebben hier een leuke (en veilige) route uitgezet, die langs alle dieren leidt. Een aanrader, want er zijn flink wat dieren bijgekomen de afgelopen maand. Van Heijningen: “Heel bijzonder is dat ons varken vorige week maar liefst 14 biggetjes heeft gekregen. Daarnaast zijn er de nodige lammetjes geboren en staat onze ezel op het punt om een veulentje te werpen. Er is dus echt wel wat te zien!” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden