Foto:

Collecteweek van het Rode Kruis tijdens coronacrisis

Hoeksche Waard - De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in de Hoeksche Waard is dit jaar digitaal. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor Rode Kruis afdeling Hoeksche Waard. 

Het lijkt alweer lang geleden dat alles normaal was en we konden doen wat we wilden. Nu, in coronatijd, is alles anders en is het leven drastisch veranderd. Boodschappen doen, een verjaardag vieren met je familie of een bezoek brengen aan je oude tante. Niets is meer vanzelfsprekend.  Kinderen kunnen wel weer naar school, de ziekenhuizen lijken de patiëntenstroom steeds meer onder controle te krijgen en we mogen heel voorzichtig geloven dat we de goede kant opgaan..., maar in de zorgsector wordt de werkdruk in de praktijk deze dagen alleen maar hoger. 

Naast het grote aantal corona patiënten worden nu ook de reguliere zorgtaken weer opgestart en met alle extra maatregelen zorgt dat voor extra drukte! Onze vrijwilligers van het Rode Kruis Hoeksche Waard ondersteunen de zorg in crisistijd samen met de vrijwilligers van Ready2Help in de regio Zuid Holland Zuid. Zij ondersteunen ziekenhuizen en huisartsenposten, pakken voedselpakketten in en delen ze uit en faciliteren bezoek bij verpleeghuizen. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat buiten coronatijd ook doen.

Crisisondersteuning in Zuid Holland Zuid door het Rode Kruis

We ondersteunen de cohort-verpleegafdelingen van ouderen met coronabesmetting in een aantal verpleegtehuizen in Rotterdam. We helpen het personeel met logistieke en ondersteunende taken, we bieden persoonlijke aandacht aan de patiënten en een luisterend oor waar dat nodig is.

In twee gezondheidscentra in Spijkenisse en in Ridderkerk helpen we bij het begeleiden van de patiëntenstroom en delen we mondkapjes uit. We ondersteunen de nood-huisartsenpost in Schiedam bij het begeleiden van de patiëntenstroom, het bevoorraden van de behandelplekken van de huisartsen en we ‘verzorgen’ de artsen en assistenten die vanwege hun beschermingsmiddelen niet vrij rond kunnen lopen. Bij de grote ziekenhuizen in Rotterdam is het onze taak om bij de hoofdingang alle bezoekers via een vragenlijst te screenen en als het nodig is te controleren op koorts. We begeleiden de patiënten en bezorgen tassen en boodschapjes bij patiënten in het ziekenhuis zodat bezoekers zelf het ziekenhuis niet in hoeven.

Vanuit het Rode Kruis vervoeren wij ook van (verdacht van) COVID-19 besmette personen naar ziekenhuizen, ondersteunen we de voedselbank in Dordrecht. Ook bieden wij ondersteuning aan de Landelijke Hulplijn waarbij mensen in nood hulp geboden wordt en werken we samen met de GGD aan bron en contactonderzoeken.

Het Rode Kruis Hoeksche Waard

We mogen daarbij gelukkig rekenen op het overweldigende enthousiasme van Rode Kruis vrijwilligers en Ready 2Helpers. Juist in deze crisistijd is onze hulp hard nodig. Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis EHBO-lessen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen, gaven vrijwilligers workshops Goed voorbereid. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.

Met uw bijdrage kunnen we mensen in nood blijven helpen en draagt u bij aan het lokale werk van het Rode Kruis.

Rode Kruis Hoeksche Waard – Rekeningnummer: NL02RABO0153224614

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden