Foto:

Cateraar ontwikkelt '1.5 meter statafel'

NUMANSDORP – Cateringbedrijf Mariet Party’s & Events heeft een statafel ontwikkeld die gasten op 1.5 meter afstand van elkaar laat genieten van een hapje en drankje. “We noemen het de statafel 2.0, alleen met de gewenste 1.5 meter afstand”, vertelt Mariet-eigenaar Jaap Herweijer die aan de wieg stond van het ontwerp. De tafel komt goed van pas nu de overheid het beleid heeft versoepeld, maar wel vasthoudt aan de anderhalve meter als basis voor het beleid.

De tafel bestaat uit een verchroomde, driehoekige staalconstructie. Deze is demontabel en dus makkelijk te vervoeren naar feestlocaties. Op de drie hoekpunten zijn ronde, houtkleurige tafelbladen gemonteerd. Daar kunnen gasten aan staan, maar ook zitten op bijpassende hoge krukken is mogelijk. “We hebben deze statafel getest bij een relatie en het bijzondere is dat je heel makkelijk praat met alle andere gasten. Eigenlijk net als bij de bekende statafels”, vertelt Jaap Herweijer.

Net als vrijwel alle collega’s in de cateringbranche viel voor Jaap Herweijer zijn volledige bedrijfsactiviteit stil in maart. “Alles bedrijfsfeesten en familie-evenementen werden geannuleerd.” De jonge ondernemer ging niet bij de pakken neerzitten, maar zocht naar mogelijkheden om zijn bedrijf en nieuwe horecakeuken effectief in te zetten. Hij startte direct met een maaltijdservice voor consumenten in de regio Hoeksche Waard, een activiteit  die enorm aansloeg. Daarnaast begon hij een Frietservice, lanceerde all-in barbecuepakketten en startte recent een Meat the Egg workshop. 

Sinds de versoepeling van de maatregelen neemt zijn gewone cateringwerk ook weer toe. “Mensen hebben zin om elkaar te ontmoeten met een hapje en drankje erbij. De eerste buffetten, barbecues en bedrijfsfeestjes zijn alweer geboekt voor juli en natuurlijk gebruiken we daarbij duidelijke protocollen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden