Wethouder Paul Boogaard laat de boot van de Buitendienst te water. (Foto: gemeente Hoeksche Waard)
Wethouder Paul Boogaard laat de boot van de Buitendienst te water. (Foto: gemeente Hoeksche Waard) (Foto: Gemeente Hoeksche Waard)

Make-over voor het haventje in Maasdam

Maasdam - De afgelopen maanden heeft het haventje van Maasdam een complete make-over gekregen. Met het te water laten van de boot van de Buitendienst nam wethouder Boogaard het haventje officieel weer in gebruik.

De damwand langs de gehele haven en de vingersteigers waartussen de boten liggen zijn volledig vernieuwd. De damwand was aan het einde van zijn levensduur en de grond erlangs verzakt waardoor het water er overheen sloeg. Daarnaast waren de steigers voor een groot deel verrot. Ook de botenhelling en het straatwerk werden opgeknapt. Daarnaast zijn er twee bankjes, een tegelplateau en een prullenbak geplaatst. Model Vaargroep Binnenmaas maakt daar al dankbaar gebruik van. Zij kunnen nu hun hobby uitoefenen zonder dat ze daarvoor stoelen mee van huis hoeven te slepen.

Wethouder Boogaard nam dus zelf een kijkje bij de gerenoveerde haven, niet alleen vanaf de kant maar ook vanaf het water. Hij voer een stukje mee met de boot van de Buitendienst over de Binnenmaas en bewonderde zo de rest van Maasdam vanaf het water.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden