Ries Fiere portretteerde bekenden en dorpsgenoten, zoals DJ René van Dalen.(Foto: Arie Pieters/kunstcommissie)
Ries Fiere portretteerde bekenden en dorpsgenoten, zoals DJ René van Dalen.(Foto: Arie Pieters/kunstcommissie) (Foto: )

Expositie Ries Fiere in Dienstencentrum 't Weegje

Het was in dienstencentrum 't Weegje 'leeg aan de muren' tijdens 'corona-tijd, want uiteraardwaren er ook geen nieuwe tentoonstellingen te zien.

'S-GRAVENDEEL - Daar kwam nog bij dat recent ook de vloer inde hal van 't Weegje moest worden vervangen, maar nu is het dan eindelijk zover dat er weer een nieuwe expositie aan de wanden hangt. Enkele jaren geleden maakte Ries Fiere (gepensioneerd inwoner van 's-Gravendeel) zijn expositiedebuut in het Verzorgingshuis Immanuël, de 's-Gravendeelse locatie van Zorgwaard.

Zijn aquarellen oogstten toen veel lof van de bezoekers. Nu is zijn nieuwe expositie te zien in de hal van het dienstencentrum, de ruimte op de begane waar ook de bibliotheek is gevestigd. Zijn nieuwe tentoonstelling bestaat grotendeels uit nieuw werk. Portretten vormen een belangrijk motief voor de nieuwe expositie van Ries en een deel van de afgebeelde mensen betreft personen die hij zelf kent. Daarnaast zien we b.v. ook een bekende Nederlander voorbij komen in de vorm van muzikant en orkestleider André Rieu. In de hal en de aangrenzende wandelgang zijn enkele tientallen werkstukken te zien.

Ries Fiere begon relatief 'laat', in de jaren tachtig met tekenen en schilderen: 'Alhoewel tekenen van jongs af mij sterk heeft aangetrokken ben ik met schilderen in acryl en olieverf eigenlijk pas in de jaren tachtig aarzelend begonnen, maar het heeft zich, gezien tijd- en ruimtegebrek toen nog niet echt doorgezet. Maar nu tijd en ruimte volop aanwezig zijn, ik ben nu alweer eventjes gepensioneerd en de kinderen zijn allang de deur uit, heb ik de penselen sinds enkele jaren weer ter hand genomen en me toegelegd op het maken van vooral aquarellen. 

Met behulp van boeken en internet heb ik me verdiept in de specifieke technieken die hierbij mogelijk zijn en mij in eerste instantie toegelegd op het maken van portretten. Inmiddels varieer ik dit met het maken van landschappen e.d. Aquarelleren vind ik een spannende aangelegenheid. Toenemende ervaring in de verschillende technieken en met steeds minder steeds meer suggesties proberen te creëren zullen vast nog vele jaren een uitdaging blijven', aldus Ries. Inmiddels werkt hij nu ook met acrylverf. Zijn fijnzinnige, gedetailleerde aquarellen en acrylverf schilderijen zullen ongetwijfeld weer lovende reacties bij bezoekers ontlokken. De expositie van Ries Fiere zal t/m 30 augustus 2020 te zien zijn in 't Weegje. De toegang is zoals vanouds gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden