De uitreiking. (Foto: Privé)
De uitreiking. (Foto: Privé) (Foto: )

Onder de Wieken zet actie voort tijdens corona

NIEUW-BEIJERLAND - Kort voor de coronacrisis in Nederland uitbrak, zette de plusgroep van openbare daltonschool Onder de Wieken in Nieuw-Beijerland een goede doelenactie op, waar alle kinderen van de school aan deel konden nemen. De leerlingen mochten chocolade voor Pasen verkopen. Het overgebleven bedrag gaat voor de helft naar speelmateriaal voor het schoolplein en de andere helft wordt geschonken aan Halte Zomervilla.

De leerlingen hebben alles rondom deze actie zelf georganiseerd: brieven, bestellingen, informeren van ouders en andere leerlingen. Maar ook het berekenen van de bedragen, het bestellen van het speelmateriaal en het uitzoeken van een goed doel. Zo leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid te nemen.

Veel leerlingen van Onder de Wieken hebben het project meegedragen door in hun omgeving chocolade te verkopen. De kinderen hebben veel geld binnengehaald. Tijdens het thuisonderwijs ten tijde van de corona zijn alle bestellingen toch binnengekomen en verwerkt. De leerlingen zijn aan de slag gegaan om de bestellingen veilig te bezorgen. Daar is de school hartstikke trots op. Op vrijdag 3 juli is de cheque door de leerlingen overhandigd aan Halte Zomervilla. Daar kunnen ze het geld goed gebruiken om een thuis te bieden voor kinderen waarin zij zich geliefd en veilig voelen. Een visie waar Onder de Wieken zich mee verbonden voelt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden