Beleef de zomer Futureland, leuk voor jong en oud.
Beleef de zomer Futureland, leuk voor jong en oud. (Foto: )

Beleef de zomer in FutureLand

Regio - Op zoek naar een leuk uitje in Nederland? In en rondom informatiecentrum FutureLand is tijdens de zomermaanden genoeg te beleven. Maak met het hele gezin een rondvaart of rondrit door de havens van Maasvlakte 2. Voor kinderen zijn er verschillende knutselworkshops. In de tentoonstelling ‘De Haven WERKT!’ ontdek je welke leuke banen er in de haven zijn voor gouden handen en slimme koppen. Tijdens de fotografieworkshop krijgen deelnemers bruikbare tips op een betoverende havenplaat te schieten. Combineer je bezoek aan FutureLand met een fossielenexpeditie of ga zelf op pad met de speurtocht op het Maasvlaktestrand.

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie op woensdagen en zaterdagen verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook kunnen er kijkdozen worden gemaakt en is er de mogelijkheid een echt doek te beschilderen.

Speurtocht Maasvlaktestrand
Speurneuzen gezocht! Wil je speuren op het Maasvlaktestrand? Haal je speurtocht op bij FutureLand en ga zelf op pad naar duin en strand en leer alles over de dieren en bedrijven in de omgeving. Misschien zie je wel een zeehond of zandhagedis! Tip: neem je verrekijker mee.

Fossielenexpedities

Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden op een aantal woensdagen en zondagen strandexcursies georganiseerd in de zomervakantie. Op het Maasvlaktestrand leert Walter je waar je bij het zoeken op moet letten om de archeologische en paleontologische schatten die het strand rijk is te vinden. Ook vertelt hij je wat je hebt gevonden.

Fotografieworkshop

Op zaterdag 8 augustus van 17.00 – 20.00 uur organiseert FutureLand een fotografieworkshop. Als deelnemer aan de workshop ga je aan de slag met het bijzondere decor van het nieuwste havengebied van Rotterdam. Deze speciale editie vindt plaats aan boord van de FutureLand Ferry, het rondvaartschip van het informatiecentrum. Fotograaf André Nijenhuis geeft bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten.

Presentaties
Elk dag geeft een van onze voorlichters een presentatie over de highlights van Maasvlakte 2 en de Rotterdamse haven. Van de aanleg en inrichting van het nieuwe havengebied, tot ontwikkelingen in heel de haven zoals nieuwe bronnen van energie en innovaties zoals slimme digitale toepassingen.

De Haven WERKT!

Gouden handen en slimme koppen. Die zijn nodig om de haven als onze economische motor te laten draaien. Ontwikkelingen als robotisering, gebruik van big data en nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent. Kom meer te weten over trends, havenbanen van de toekomst en speel de beroepskeuzegame!

Ferry en Express

Dagelijks vaart de FutureLand Ferry door de nieuwste havens van Maasvlakte 2. Ervaar de grootste containerschepen en modernste terminals van dichtbij. Of stap aan boord van de FutureLand Express. Tijdens deze rondrit laat een van onze voorlichters je de highlights van Maasvlakte 2 zien. Op de website www.futureland.nl staan de verschillende vaartochten en -tijden vermeld. Deze zomer staat een aantal bezoeken van bijzondere schepen op het programma. Houd de social media-kanalen van FutureLand in de gaten.

www.futureland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden