Foto:

Muzikaal verjaardagscadeau voor jarige Truus (80)

Zuid-Beijerland - In het altijd zo rustige Zuid Beijerland was het vrijdagavond 17 juli voor even gedaan met de stilte. Nog nauwelijks bekomen van de verhuizing, -na 62 jaar in Piershil te hebben gewoond- werd Truus van Brakel luidruchtig verrast voor haar 80ste verjaardag! 

"We kwamen op het idee onze moeder een muzikaal cadeau aan te bieden! Namelijk een optreden van popkoor Pop-up uit Oud-Beijerland! Het koor waar mams al vanaf het eerste uur lid van is. Het is haar lust en haar leven! Het koor is haar tweede familie zegt ze altijd. Door de Corona crisis is het gemis van zang en gezelligheid steeds groter geworden. Bovendien was er ook nog de verhuizing die een behoorlijke impact met zich meebracht! Niet moeilijk dus te bedenken waar we haar blij mee zouden kunnen maken," aldus dochter Heidi die ook een aantal jaren gezongen heeft bij dit dolenthousiaste koor.

Het was niet tegen dovemansoren, de vraag of men een klein optreden wilde verzorgen voor de deur bij Truus. "Natuurlijk wilden we dat doen voor onze lieve schat!.

Truus wordt op handen gedragen door  de koorleden. Zij is het oudste koorlid en nog altijd zeer gedreven in zang en dans, betrokken bij iedereen en zorgzaam. En zo stond er een kleine delegatie koorleden, dirigent en pianist, op gepaste afstand voor de deur bij de familie van Brakel..

Nietsvermoedend opende Truus de gordijnen die voor even dicht waren geschoven vanwege te scherp daglicht, "en een scherp smoesje", grapt Heidi..

Verbazing, ontroering en blijheid ! Het was af te lezen op het gezicht van de jarige. En niet alleen zij moest een traantje wegpinken. Ook een aantal koorleden hield het niet droog.

"Zo mooi om dit voor Truus te mogen doen en zo geweldig om na maanden weer eens te zingen met elkaar!"

Onder een strakblauwe hemel omringd door haar man en gezin, genoot Truus zichtbaar van het koor dat de sterren van de hemel zong wat in de wijde omtrek was te horen en voor publiek zorgde!

Nadat er na afloop nog even werd geproost en nagepraat ging iedereen weer naar huis.

Truus achterlatend met een brede glimlach: "Dit ga ik nooit meer vergeten!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden