LyondellBasell schenkt € 8.475,67 aan Voedselbank Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - LyondellBasell schenkt € 8.475,67 aan Voedselbank Hoeksche Waard in de strijd tegen honger door COVID-19. 

LyondellBasell (NYSE: LYB), een van de grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld, heeft in totaal 80.000 dollar (ruim € 68.500) gedoneerd aan Nederlandse Voedselbanken om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. 

Het bedrag is onderdeel van een wereldwijde donatie van 1,3 miljoen dollar om honger te bestrijden tijdens de wereldwijde pandemie. LyondellBasell ondersteunt hiermee voedselbanken in 17 landen en regio’s waar het bedrijf opereert.

"We doen een aantal dingen als reactie op COVID-19. Ervoor zorgen dat mensen die worstelen om aan hun dagelijkse behoeften te voldoen, voedsel op tafel hebben, is een manier waarop we helpen in de strijd tegen het virus," zegt Marco Rens, site manager. “De wereld staat nu voor veel uitdagingen en we willen helpen om ervoor te zorgen dat honger niet een van hen is".

Het doneren van fondsen om voedsel te leveren aan mensen in nood is slechts één manier waarop LyondellBasell heeft gereageerd tijdens deze pandemie. Zo doneerde het bedrijf in Nederland 1.375 kg materiaal voor de productie van gezichtsmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden