Foto:

Hoekschemama maakt prentenboek over de Hoeksche Waard

Maasdam - Anouk van Steenselen is actief als Hoekschemama. De naam zegt het al, ze is een moeder in de Hoeksche Waard. Op sociale media deelt ze haar leven op dit prachtige eiland. En nu is haar prentenboek 't Hoeksche Boekje uitgekomen, met allemaal prenten van de meest bekende plekken uit de Hoeksche Waard. 

Het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, de pont naar Tiengemeten, het open polderlandschap met zijn molens, koeien en schapen: ze zijn allemaal opgenomen in 't Hoeksche Boekje, dat nu verkrijgbaar is. 

Het prentenboekje bestaat volledig uit tekeningen van typisch Hoeksche Waardse bezienswaardigheden door de ogen van een kind. De tekeningen zijn van de hand van de Strijense kunstenares Maaike Kalkhoven. 
Zij tekende typisch Hoeksche Waardse ‘highlights' met als doel dat kinderen mee te nemen in de wondere wereld van de Hoeksche Waard.

Hoeksche mama bracht eerder al een duurzaam tasje uit met Hoeksche Waardse teksten.
'Het idee voor het maken van een prentenboek kwam tot stand in de auto, toen mijn kinderen steeds weer vol enthousiasme ‘molen, molen’ gilde bij het passeren daarvan', zegt Anouk. 'Wanneer er ’s avonds voor het slapen gaan een boekje werd voorgelezen miste ik een boekje dat ging over datgene wat zij die dag hadden meegemaakt.

De reacties op het boekje zijn lovend, kinderen slapen met het boekje onder hun kussen. Het kleine verstopte kaboutertje wordt gevonden en ouders kunnen eindelijk eens goed uitleggen wat er zich boven de Kil- en Heinenoord tunnel afspeelt.'
Het boekje is zonder tekst, waardoor er elke dag weer een ander verhaal bij de prenten bedacht kan worden.

Ook de opa’s en oma’s vinden het boekje prachtig. Er komen verhalen los over de suikerfabriek waar veel van de Hoeksche Waardse grootouders hebben gewerkt. Maar ook de windturbines in het polderlandschap geven voldoende gespreksstof.

’t Hoeksche Boekje is te koop bij meerdere verkooppunten in de Hoeksche Waard. Voor meer informatie daarover kijk op www.hoekschemama.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden