Foto: Arno Hoogwerf

500ste huurder krijgt zonnepanelen van HW Wonen

Hoeksche Waard - Mevrouw Van Driel ontving als 500ste huurder zonnepanelen van HW Wonen. Op het dak van de sociale huurwoning van mevrouw Van Driel zijn zonnepanelen geplaatst. Hiermee is zij de 500ste huurder die op een bestaande huurwoning zonnepanelen krijgt. En dat is niet zomaar. 

“Onze organisatie heeft oog voor het milieu. Bij alle keuzes die wij maken, houden wij daar rekening mee. Voor onze bestaande woningen betekent dit onder andere dat de focus ligt op het toepassen van energiebesparende maatregelen. Eén van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen. Vorig jaar zijn we hiermee gestart en op maandag 27 juli is de 500ste woning alweer voorzien van zonnepanelen. Een mijlpaal waar we even bij stilstaan”, aldus directeurbestuurder Dennis Lausberg. 

De financiële investering in de zonnepanelen is voor ons en de opbrengsten voor de huurders. Dus ook voor mevrouw Van Driel. “Dit is snel verdiend. Het kost me niks en ik heb straks een lagere energierekening.” 

Omdat HW Wonen ook toekomstige generaties een thuis wil geven in de Hoeksche Waard, zetten ze in op een duurzaam woningbezit. Voor bestaande woningen kijkt men daarbij naar het gebruik van duurzame materialen en onderhoudsvriendelijke toepassingen bij onderhouds- en renovatiewerkzaamheden en naar het toepassen van energiebesparende maatregelen. Een van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen op de woningen. 

'Wij zijn vorig jaar gestart met het voorzien van 400 woningen van zonnepanelen, dit jaar volgen er 250 en ook volgend jaar weer 250, aldus Lausberg. 'De woningen die zonnepanelen geplaatst krijgen, zijn geselecteerd vanwege de ligging, het type woning en de huurprijs. Daarnaast liggen de woningen verspreid over de gehele Hoeksche Waard. Huurders van die woningen ontvangen persoonlijk bericht van HW Wonen. Het voordeel is geheel voor huurders De huurders die zonnepanelen op hun woning krijgen, betalen hier helemaal niks voor. Dus geen huurverhoging of kosten voor het plaatsen. De gehele energieopbrengst is voor de huurder. Dat scheelt maandelijks in de energierekening. De huurders hebben een voordeel en wij een duurzamer woningbezit’, besluit Dennis Lausberg. Laat de zon maar schijnen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden