Kaarsjes rollen en zeepjes maken.
Kaarsjes rollen en zeepjes maken. (Foto: jack jacobs)

Vakantie-uitje “Bijendag” bij Totalis Naturales

Strijen - Ook in de zomervakantie kun je bij TotalisNaturales terecht voor leuke activiteiten.

Op vrijdag 7 en vrijdag 14 augustus hebben ze speciale “Bijendagen”. Leuk als vakantie-uitje.

Ieder jaar doet men mee met de open imkerijdagen. Dat ging dit jaar jammer genoeg niet door. Daarom is gezocht  naar alternatieven. TotalisNaturalis vindt het leuk en belangrijk om op een ongedwongen manier kennis te kunnen overdragen over honingbijen, wilde bijen, andere bestuivers en biodiversiteit in het algemeen.

Om dit toch te kunnen doen heeft TotalisNaturales besloten op twee vrijdagen de deuren van haar Imkerij te openen voor belangstellenden. De Imkerij bevindt zich grotendeels in de buitenlucht en inmiddels is de werkruimte behoorlijk vergroot waardoor ze meerdere bezoekers tegelijkertijd veilig kunnen ontvangen.

Tijdens de rondleiding maak je kennis met het dagelijkse werk van een imker en krijg je tevens inzicht in hoe een Imme (bijenvolk) werkt. Aan de hand van een zichtkast zal de Jagende Imker je een bijenvolk laten zien. Hij gaat dieper in op de verschillende taken die bijen hebben in het volk, de verschillende bijenproducten die ze produceren en de toepassingen hiervan.

Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een zeepje maken of een kaarsje maken van bijenwas maken. Hiervoor vragen ze een kleine vergoeding van €0,50-€1,00. Ook liggen er leuke kleurplaten klaar. Dus kom gezellig langs en laat je leerzaam verrassen.

Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Tijdens deze openstelling worden gepaste voorzorgsmaatregelen genomen en wordt iedereen verzocht zich aan de geldende RIVM eisen te houden. Dit betekent dat je soms wat langer op je beurt moet wachten, maar het is het wachten waard.

Op vrijdag 7 augustus en vrijdag 14 augustus ben je vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur welkom op de Oudendijk 47 te Strijen. De koffie, thee en limonade staan gratis klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden