Elke woensdagmiddag in augustus zijn er oud-Hollandse spelletjes te spelen op het terrein van boerderij Oost-Leeuwenstein.
Elke woensdagmiddag in augustus zijn er oud-Hollandse spelletjes te spelen op het terrein van boerderij Oost-Leeuwenstein. (Foto: )

Wat is er te doen in de Hoeksche Waard?

Oud papier

Hoeksche Waard - De leden van Prinses Juliana halen het oud papier op in Klaaswaal op vrijdag 7 augustus. Verzocht wordt het papier om 18.00 u. opgebonden of in dozen langs de straat te plaatsen. Bij de bejaardenwoningen aan de Pinksterbloemstraat wordt het papier ‘s morgens opgehaald om 9.00 u. Tevens zal de papiercontainer tegenover het muziekgebouw van Prinses Juliana aan de Industrieweg op die vrijdag open zijn van 8.00 tot 20.00 uur.

Oud-Hollandse spelletjes

Heinenoord - Elke woensdagmiddag in augustus zijn er oud-Hollandse spelletjes te spelen op het terrein van boerderij Oost-Leeuwenstein van Museum Hoeksche Waard. Natuurlijk is deze museumlocatie ook te bezoeken en er kan een speurtocht gedaan worden. Entree kinderen € 3,25 en volwassenen € 5,25. De laatste keer, op 26 augustus komt poppenkastspeelster Marina Molenaar met haar poppenkast Marienepien de voorstelling 'De Vrijheid is jarig' geven. Speciaal hiervoor bedacht zij de pop kookaburra. Hoe vieren de poppen de verjaardag van de Vrijheid? Kom het meebeleven! Vanwege de coronamaatregelen is het nodig dat bezoekers zich van te voren aanmelden via www.museumhw.nl.

Opstelling Bethelkerk

Oud-Beijerland - Tijdens de zomervakantie blijven de deuren van de Bethelkerk in Oud-Beijerland, Bachlaan 43, open voor jong en oud.
Elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur staan de deuren open voor ontmoeting, een gesprek, een gebed of luisteren naar orgelspel. Iedereen is van harte welkom!

Bijendag

Hoeksche Waard - Op vrijdag 7 en vrijdag 14 augustus van 10.00 tot 16.00 uur heeft imkerij Totalis Naturales (Oudendijk 47 te Strijen) speciale 'Bijendagen'. "We vinden het leuk en belangrijk om op een ongedwongen manier kennis te kunnen overdragen over honingbijen, wilde bijen, andere bestuivers en biodiversiteit in het algemeen. Om dit toch te kunnen doen heeft TotalisNaturales besloten op twee vrijdagen de deuren van haar Imkerij te openen voor belangstellenden. Onze Imkerij bevindt zich grotendeels in de buitenlucht en inmiddels hebben wij onze werkruimte behoorlijk vergroot waardoor we meerdere bezoekers tegelijkertijd veilig kunnen ontvangen." Tijdens de rondleiding maak je kennis met het dagelijkse werk van een imker en krijg je tevens inzicht in hoe een Imme (bijenvolk) werkt. Aan de hand van een zichtkast zal de Jagende Imker je een bijenvolk laten zien. Hij gaat dieper in op de verschillende taken die bijen hebben in het volk, de verschillende bijenproducten die ze produceren en de toepassingen hiervan. "Voor de kinderen hebben we leuke activiteiten zoals een zeepje maken of een kaarsje maken van bijenwas maken. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding van €0,50-€1. Ook liggen er leuke kleurplaten klaar. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. De koffie, thee en limonade staan gratis voor je klaar.

Basiscursus fotografie

Heinenoord - De Basiscursus Fotografie gaat weer van start. Tijdens de Basiscursus Fotografie leer je in drie lessen hoe je stap voor stap een perfecte foto kan maken. Begrippen als sluitertijd, ISO, witbalans en diafragma worden dan ook helemaal duidelijk zodat je vervolgend zelf aan de slag kunt gaan om de geleerde kennis direct in de praktijk te brengen. De Basiscursus Fotografie start op dinsdag 1 september in De Tienvoet te Heinenoord. Informatie: https://habo-fotografie.nl/basiscursus-fotografie

Zomerclub

Oud-Beijerland - Tijdens de schoolvakantie is er elke woensdagmiddag tot en met 26 augustus Zomerclub in de Bethelkerk aan de Bachlaan. Tussen 14.30 en 16.00 uur worden er spelletjes gedaan, geknutseld, gezongen en er wordt een Bijbelverhaal verteld. Alle kinderen zijn welkom.

Bridgecursus voor beginners

Oud-Beijerland - In de maanden september 2020 t/m maart 2021 is er in Oud-Beijerland weer een bridgecursus voor beginners. "We behandelen de methode: Leer Bridge deel 1 met Berry Westra, waarin 5 kaart hoog geïntegreerd is." De cursus begint op woensdag 23 september en bestaat uit 12 lessen die iedere twee weken gegeven wordt. Aanvang: 19.30 uur tot 21.45 uur. Plaats: Zinkweg 292 in Oud-Beijerland. Inlichtingen via janweeda12@gmail.com. Zie ook www.happenings.nlBridgecursus

Speelmiddag

Hoeksche Waard - Bij Wereld op Noord organiseert de Hoeksche School Kinderopvang twee speelmiddagen op 12 en 19 augustus van 13.30 tot 15.30 uur. Kinderen van 2 tot 4 zijn welkom onder begeleiding van een volwassene, alle kinderen van 4 tot 12 zijn welkom zonder begeleiding. De kosten bedragen per kind E 3,=. Opgeven en vragen via gaav@ko-dehoekscheschool.nl. Tot dan!

Billie's Zomertour

Hoeksche Waard - Wie deze vakantie thuis blijft heeft veel te doen in de Hoeksche Waard. Vijf weken lang is er op woensdagmiddag op vijf verschillende locaties sport en spel. Maak kennis met Billies Zomertour. De kinderen kunnen op verschillende sportveldjes door heel de Hoeksche Waard onder begeleiding van een professionele trainer of begeleider sporten en bewegen. Het is voor alle kinderen van de basisschool, waarbij er steeds drie sessies zijn op verschillende locaties. Op woensdagmiddag 5 augustus in Zuid-Beijerland, 12 augustus Strijen, 19 augustus Numansdorp en 26 augustus in Puttershoek. De groepen 1 en 2 starten om 12:30 uur, groep 3 tot en met groep 5 om 13:15 uur en de groepen 6, 7 en 8 om 14:00 uur. Inschrijven is verplicht. Aanmelden kan via www.hoekschewaardactief.nl.

Ook een leuke activiteit vermelden? Plaats het direct in de online agenda via de website of mail de redactie: redactie.kom@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden