Juf Jose neemt afscheid.
Juf Jose neemt afscheid. (Foto: PR CBS De Schelp)

Juf José: afscheid, maar nog niet helemaal!

Puttershoek - Na ruim 20 jaar als kleuterjuf op De Schelp in Puttershoek gewerkt te hebben, neemt juf José van Meeningen afscheid om te gaan genieten van haar vrije tijd.

In 1983 is juf José van Meeningen, na haar opleiding tot kleuterleidster aan de K.L.O.S. haar onderwijscarrière begonnen. In 1998 heeft ze de switch naar De Schelp gemaakt, waar ze het zo naar haar zin had, dat ze niet meer is weggaan. 

Alle jaren op De Schelp heeft ze lesgegeven aan de kleuters, haar passie. Elke werkdag kwam ze met veel plezier naar school daarnaast heeft ze ook vele malen ingevallen bij ziektes van collega’s in de kleutergroepen. De kleuters zijn dol op haar, want ze is een lieve, rustige juf die wel van een grapje houdt! 

Vanwege de corona maatregelen is het afscheidsfeest wel iets aangepast, maar werd het toch echt een feestje! Alle kleuters kwamen verkleed en hebben de juf onder andere verrast met een theedoos. In de theedoos zaten allemaal soorten thee, met een door de kinderen zelfgemaakt theezakje. Op deze manier kan de juf nog vaak aan haar kleuters terugdenken onder het genot van een kopje thee. Speciaal voor haar afscheid was een heuse poppenkastvoorstelling van Marienenpien geregeld. 

Dat afscheid nemen niet makkelijk is, blijkt wel weer, want de juf heeft aangegeven graag te willen blijven invallen bij de kleutergroepen op De Schelp. Hier is de school heel blij mee, gelukkig hoeft dan nog niet echt afscheid genomen te worden, want de eerste invaldag is al geboekt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden