Foto: pr

We gaan weer peren plukken bij Plukhoek Mookhoek

Vanaf vrijdag 14 augustus kunnen er weer onbespoten handperen geplukt worden bij Plukhoek Mookhoek. Ze starten met de Triomphe, gevolgd door de Beurré Hardy, Conference en de Doyenné du Comice

Hoeksche Waard - Vanaf half september zijn dan de stoofperen aan de beurt. De perenboomgaard van Plukhoek Mookhoek is al 80 jaar oud en daarom zijn er ook andere soorten stoofperen te vinden dan die, die je normaal in de winkel vindt. Zo hebben ze de Winterriet, de Saint Remy en de Brederode.

Hoe gaat het in zijn werk? Je komt met je eigen tas naar de pluktent midden in de pluktuin. Daar word je uitgelegd waar de bomen staan die op dat moment geplukt kunnen worden. Je plukt zoveel peren als je wilt en laat die afwegen in de tent, dan weet je wat je moet betalen (€0,80 per kilo!). Daarna kun je nog lekker bramen of bloemen plukken.

Boer Peter zorgt voor vers gebak, je kunt er lekker je eigen thee plukken of een kopje goeie koffie drinken. Voor de kinderen is er de speurtocht. Heel de maand augustus kun je nog deelnemen aan de vakantieloterij: daarmee kun je de complete oogst van een perenboom naar keuze winnen.

Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk is geopend op woe-vrij-zat en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Parkeren op het eigen terrein net over het bruggetje. Vergeet niet zelf een tas mee te nemen!

Plukhoek Mookhoek

Strijensedijk 14

Mookhoek

06-47589979 (alleen app)

FB: Plukhoekmookhoek

Insta: plukhoekmookhoek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden