Loran Appel winnaar NK Golf t/m 18 jaar.
Loran Appel winnaar NK Golf t/m 18 jaar. (Foto: )

15-jarig golftalent uit Numansdorp wint het NK Junioren t/m 18 jaar

Numansdorp - De vijftienjarige Numansdorper, Loran Appel uitkomend voor het Nederlands jeugdgolfteam, heeft afgelopen week het Nationaal Strokeplay Kampioenschap Jongens t/m 18 jaar gewonnen. Het tweedaagse toernooi werd gespeeld onder tropische omstandigheden op Golfbaan Stippelberg in Milheeze in Noord-Brabant. 

Op de eerste dag legde Loran de basis voor zijn uiteindelijke overwinning door een score van 5 slagen onder par te maken! Daarmee bezette hij de tweede plaats op 1 slag achterstand van de leider. 

Op de tweede dag kwam Loran goed uit de startblokken en wist hij zijn achterstand al na 4 holes te keren naar een voorsprong van 1 slag. De leider van de eerste dag maakte wat foutjes, maar de nummer drie, de 18-jarige Sjors den Ambtman, kwam sterk opzetten. Zowel Loran als Sjors eindigden met een totaalscore van 6 onder de baan, waardoor een play-off gespeeld moest worden om uit te maken wie er met de titel naar huis zou gaan. 

Deze uiterst spannende play-off wist de Numansdorper na 3 holes te winnen. Loran Appel, lid van Golfclub Cromstrijen, is één van de jongste Nederlands Kampioen Junioren Golf ooit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden