Wethouder Paul Boogaard (rechts op de foto): “Het is nu het moment om de verbinding met het bedrijfsleven en de maatschappelijke partijen te leggen. Het bezoek aan Tinte was de eerste stap.”
Wethouder Paul Boogaard (rechts op de foto): “Het is nu het moment om de verbinding met het bedrijfsleven en de maatschappelijke partijen te leggen. Het bezoek aan Tinte was de eerste stap.” (Foto: )

Eerste bezoek Regio Deal

Regio - Op dinsdag 4 augustus brachten wethouders Aart-Jan Spoon (gemeente Hellevoetsluis namens Voorne-Putten), Paul Boogaard (gemeente Hoeksche Waard) en Tea Both (gemeente Goeree-Overflakkee) onder de vlag van de regio Zuid-Hollandse Delta een bezoek aan Vers Van Voorne in Tinte. 

Na een bedrijfspresentatie werd met ondernemer Jan Varekamp gesproken over de ambities op het gebied van agrifood en de kansen die de sector biedt voor verduurzaming, de ontwikkeling van een onderwijsprogramma en recreatie en beleving.

Vers Van Voorne teelt groenten op een duurzame wijze en brengt het product weer dichter bij de consument. Jan Varekamp: “Mensen willen weten waar het voedsel dat zij eten vandaan komt en daarom laten wij hier zien hoe de producten worden gemaakt. Een bezoek is een compleet uitje. Het pand van Vers Van Voorne brengt diverse functies onder één dak samen, zoals een landwinkel, een horecagelegenheid en een belevingstuin voor jong en oud.”

Verbinding
Het verkleinen van de afstand tussen boer en burger is één van de doelen van de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta, waar de burgemeesters van de zes gemeenten op Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en Voorne-Putten op vrijdag 17 juli hun handtekening onder plaatsten.

Wethouder Paul Boogaard: “De afgelopen maanden is er bestuurlijk en ambtelijk hard gewerkt aan de uitwerking van de ambities en de onderliggende begroting van de Regio Deal. Het is nu het moment om de verbinding met het bedrijfsleven en de maatschappelijke partijen te leggen. Het bezoek aan Tinte was de eerste stap.”


Samenwerking en investering

De eilanden hebben voor hun ambities een bedrag van € 7,5 miljoen van het Rijk ontvangen en dragen daar zelf nog eens € 7,5 miljoen aan bij. Wethouder Tea Both: “Door deze samenwerking en investering kunnen we gezamenlijk mooie projecten oppakken. Daarnaast kunnen we ons als regio nog beter in de kijker spelen bij bijvoorbeeld de provincie en de grote stadsregio’s in de omgeving.”

Zuid-Hollands Delta

De Zuid-Hollandse Delta telt ongeveer 300.000 inwoners. Van de Noordzeekust tot aan de Biesbosch kent het gebied tal van mooie landschappelijke en recreatieve kwaliteiten. “Er liggen veel kansen om onze unieke positie gezamenlijk uit te dragen, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van recreatiearrangementen op de drie eilanden. Voor onze bewoners, maar ook voor schoolklassen en de recreanten uit de stad”, aldus Aart-Jan Spoon. “We kunnen elkaar op allerlei fronten versterken.”

Niet alleen de gemeenten van de drie Zuid-Hollandse eilanden hebben elkaar in de samenwerking gevonden, ook de drie regionale afdelingen van LTO Noord hebben binnenkort een gezamenlijke bestuursvergadering om de onderlinge banden aan te halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden