verzameling muzikanten
verzameling muzikanten (Foto: onbekend)

Muziek voor Oudere Jongeren, elke dinsdag

  Cultuur

Ook in de Hoeksche Waard neemt de vergrijzing toe. Er is een doelgroep die opgegroeid is met radio en tv die helaas niet altijd aansluit met het aanbod van vandaag de dag. Veel van deze "oudere jongeren", oftewel 50+'ers, voelen zich meer thuis met programma's vanuit hun eigen jeugd. Vanuit de Omroep Hoeksche Waard is er een muziekprogramma ontstaan om hier nu gehoor aan te geven. Dit radioprogramma heet "De Platenkast" en hierin is muziek te beluisteren die je op andere radiostations weinig of niet meer hoort. Denk aan Rock, Blues, Country en Soul, Americana & Westcoast,, Singer-songwriters en '60's tot 80's.

De verwijzing alleen al naar de naam "Platenkast" vertelt al iets over de heimwee naar oude LP's en singeltjes die je uit je kast trekt, op een draaitafel legt en afspeelt. De 2 presentatoren Fred Mastenbroek en Richard Zegers zijn beiden 50 +’ers die graag deze doelgroep bedient met muziek uit vroeger jaren. Alhoewel, het is een misvatting om te stellen dat er tegenwoordig géén goede muziek te beluisteren valt. 

Richard hierover: " Dat is echt niet zo, er is best een goed aanbod van ook nieuwe muziek alleen hoor je dit zelden op de radio. Daarom ben ik dit initiatief gestart en heb Fred bereid gevonden mee te doen. Allebei zijn we een beetje muziekmaf en draaien muziek die we zelf uiteraard leuk vinden maar waarvan we weten dat anderen die óók waarderen, dit zijn trouwens ook verrassend veel jongeren, hoor!". 

En Fred aanvullend: " Deze muziekstromingen hoor je gewoon te weinig overdag, daar gaan we mee aan de slag, waarbij wij het leuk vinden om juist de onbekendere artiesten en nummers te laten horen waarvan mensen zeggen, Goh, wat leuk! Kende ik niet...". "De Platenkast" is wekelijks op de dinsdagavond te beluisteren van 21 tot 23 uur en wordt beurtelings door Fred en Richard gepresenteerd. Richard: "Een ideaal tijdstip, zo na het journaal en gewoon fijn om de tv dan eens uit te zetten en relaxed naar écht goede muziek te luisteren. Én we hebben ook een “Artiest of Album van de Week”. 

Het wordt erg gewaardeerd als de luisteraars hun mening, tips of zelfs een verzoeknummer plaatsen naar de Omroep via de email 'deplatenkast@omroephw.nl'. Fred: " als het past, nemen we het mee in de uitzending". De 2 enthousiastelingen rekenen op uw luistersteun!

En trouwens, lukt 'live' luisteren niet? U kunt "De Platenkast" altijd terugluisteren via 'Programma Gemist" .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden